To je to što me zanima!

Lalovac: Jedan bankar u RH vrijedi kao 50 doktora, zašto?

Jedan bankar u Hrvatskoj vrijedi kao 50 doktora, što su oni to učinili, čime su to zaslužili? Banke sada pokušavaju stvoriti konfuziju i preplašiti građane, kazao je
Vidi originalni članak

Jedan bankar u Hrvatskoj vrijedi kao 50 doktora, što su oni to učinili, čime su to zaslužili? Banke sada pokušavaju stvoriti konfuziju i preplašiti građane, kazao je ministar financija Boris Lalovac jutros u emisiji U mreži Prvog.

- Nadam se da će u petak u Saboru glasanje biti jednoglasno, da će se zaštititi hrvatski građani. Banke ne gube ništa, oni su samo "prenapuhali" knjige i stvarali ogromne dobiti. Građani će dobiti prijedloge konverzije te to potpisati u banci, ako žele. Manje rate trebale bi doći već u prosincu - rekao je Lalovac.

Lalovac je rekao da će, prema Eurostatu, deficit biti manji 3,5 milijardi kuna, 1%, nego prošle godine. 

- Ako ima zdravog razuma sa strane bankarskog sektora, ovaj se "rat" neće odraziti na deficit države - kazao je.

Odgovarao je i na druga pitanja, između ostaloga na pitanje o mogućnosti povećanja plaća radnika u prosvjeti. 

- Sada nema novca za prosvjetare, u budućnosti da - odgovorio je. 

Rekao je i da će, ako na izborima pobijedi SDP-ova koalicija, rado opet biti ministar financija, navevši sve izazove koji ga očekuju i kojim se treba baviti.

- Ostavljamo urednu blagajnu, nema kostura iz ormara - naglasio je Lalovac na kraju emisije.

Idi na 24sata

Komentari 42

  • vroni 17.09.2015.

    Lalovac, a koliko vrijedi 1 radnik u Hrvatskoj, 0 bodova, a koliko vrijedi političar što nas zadužuje 20.000 kn, tako ste VI posložili sistem, jer vam tako paše, svi ste vi u talu, zato manje pričati, više raditi.

  • Prepelita 16.09.2015.

    Mene zanima jedno: imam li ja PRAVO da ne koristim usluge ni jedne banke, tj. želim svoju plaću u gotovini. Ako zaradim 5.000,00 kn, s tim želim i raspolagati, a ne da mi banka uzima razne naknade, provizije i ostala sr...nja, pa imam plaću barem za cca 25,00 kn manju. Zašto ja moram primati plaću preko tekućeg računa, a samim time, netko me prisiljava da plaćam ono što ne želim.

  • dobro jutro 16.09.2015.

    Isto je i s politicarima Zasto

Komentiraj...
Vidi sve komentare