To je to što me zanima!

Lalovac o bankarima: 'Dečki s Wall Streeta su se zaigrali...'

Ministar financija je rekao kako je zabrinjavajuć prijedlog banaka da država otkupi stanove dužnika u švicarskim francima i dodao kako banke ''tu priču neće gledati''
Vidi originalni članak

Ministar financija Boris Lalovac u petak je u Splitu kazao kako je zabrinjavajuć prijedlog banaka da država otkupi stanove dužnika u švicarskim francima i dodao kako banke ''tu priču neće gledati''. 

Istaknuo je da je taj model neprihvatljiv za državu i da banke moraju to riješiti, ponuditi građanima socijalne modele, a da će ih država podržati kroz određene olakšice.

- To je socijalni i društveni problem kojeg su oni (banke) uzrokovali, oni ga moraju riješiti, a mi ćemo im pomoći. Ali da će država, odnosno porezni obveznici otkupljivati stanove za koje su oni zapravo uzimali bonuse, tu priču neće gledati... to je promašen model - rekao je Lalovac na marginama međunarodne konferencije 3. Economist EU-Southeast Europe Summita. 

'Da država preuzme dugove jer su se dečki s Wall Streeta zaigrali!?'

- Bankari, zaradili ste bonuse na njima i sada želite te građane izbaciti na cestu, a da država povećava javni dug i deficit, reže socijalna davanja i da ponovno država plaća nečije ludosti, preuzme dugove jer su se dečki s Wall Streeta zaigrali!? - poručio je Lalovac i najavio nastavak pregovora oko problema kredita vezanih za švicarski franak. 

Komentirao je i prosvjed Udruge Franak, najavljen za subotu te rekao kako građani moraju izraziti nezadovoljstvo. 

'Nema ekonomskog rasta jer su Hrvati najzaduženiji u cijeloj regiji'

- Građani se nalaze u teškoj situaciji. Privatni dug je jedna velika kočnica. Nema ekonomskog rasta jer su hrvatski građani najzaduženiji u cijeloj regiji. Hrvatski građani imaju 40 posto duga u bruto domaćem proizvodu, a primjerice Slovenci 29 posto. Otpis je bio samo prvi korak, ali pregovaramo i da se taj model proširi i stvarno krene u restrukturiranje duga građana, a jedan dio je vezan i za stambena pitanja - poručio je ministar. 

Idi na 24sata

Komentari 112

  • liliana 29.03.2015.

    Ovo je kvalitetan čovjek,kad bi iz svih stranaka birali nasposobnije ljude,onda bi to bilo ono pravo,a ne da je jedna sranka u većini.

  • liliana 29.03.2015.

    Taj Lalovac mi se baš sviđa,kako vama.Dečko šuti i i radi ,vodi najzahtjevnije ministarstvo,tu i tamo se javi sa konstruktivnim izjavama.

  • 2 x general 28.03.2015.

    "uspješni" hrvatski bankari: prka, luković, bohaček, škreb bi u GS, GPM, Cyti banki brisali krpom prašinu s namještaja - škreb i dokazao pošto je uništio hrvatsko bankarstvo za nagradu je dobio "posao" u svjetskoj banci od kud su ga torpedirali na brzaka, nazad, zbog izuzetne pameti

Komentiraj...
Vidi sve komentare