To je to što me zanima!

Lalovac tvrdi: 'Bit će nam sve teže i teže. Nemam supermoći'

Većina Odbora za financije prihvatila je prijedlog rebalansa proračuna. Lalovac se Odboru požalio da uopće nije lako voditi državne financije u šestoj godini recesije
Vidi originalni članak

Većina u saborskom Odboru za financije podržala je u utorak prijedlog rebalansa ovogodišnjeg državnog proračuna, a usprotivili su mu se oporbeni zastupnici. Oni su Vladi zamjerili što uz rebalans nema projekcija za iduće dvije godine.

Ministar financija Boris Lalovac kazao je da je planirano smanjenje proračunskih prihoda sa 117,1 milijardi kuna na 114,5 milijardi kuna, a rashoda sa 130,6 milijardi kuna, na 130,1 milijardu kuna. Proračunski deficit iznosio bi 15,6 milijardi kuna, dvije milijarde više od planiranog, odnosno oko 5 posto BDP-a

'U budućnosti treba biti što realniji i što trezveniji'

- Deficit će maksimalno biti 15,5 milijardi, kako je planiran rebalansom. Bitno je da u budućnosti budemo što realniji i što trezveniji - rekao je Lalovac. 

Goran Marić (HDZ) nekoliko puta ga je pitao kada je  točno shvatio da hrvatsko gospodarstvo ove godine neće ostvariti planirani rast, nego pad od 0,7 posto, na što mu je ministar financija odgovorio: 'Ministar financija nema supermoći kakve imaju junaci iz crtića. Nije lako voditi državne financije u šestoj godini recesije.'

'Bit će nam sve teže i teže'

Lalovac je pozvao na konsenzus oko minimalnih reformi u zdravstvenom i mirovinskom sustavu i drugih proračunskih davanja. 

- 2015. godina bit će izuzetno teška za ekonomske aktivnosti i javne financije, a narednih godina bit će sve teže i teže - rekao je Lalovac.

Idi na 24sata

Komentari 179

  • žofanija 12.11.2014.

    Ministar ima super moć, ali mu ne treba da rješi kriminal u Poreznoj upravi i pozove USKOK da pročešlja novi Skandal u Poreznoj koji je objavio DNEVNO HR pod naslovom" Skandal u Poreznoj, a sve zbog telefona". Šteta preko 20 milijuna kuna provodi se potiho, pod lažnim nazivom, namješten tender za 10 milijuna, a nepotrebno...a barem tri kaznena djela. Kako to super ministru promakne ? za to ne treba super ministar. Žalosno ako to nezna, a ako zna a ne poduzima ništa još žalosnije.

  • liliana 12.11.2014.

    Ovaj Lalovac mi se najviše sviđa od svih ministara.dečko je ok,ali nema on slobodne ruke,drugi diktiraju.On je skroman i samozatajan,ali ne može ništa napravit jer ima oko sebe vjetropire.

  • liliana 12.11.2014.

    Lalovac se pokazao kao dobar dečko,nije ni bahat,tiho radi i muku muči.Oni vjetropiri oko njega ga samo sputavaju.Ne može slobodno radit.Kresao bi on skupe najmove,ali Milanović neda.

Komentiraj...
Vidi sve komentare