To je to što me zanima!

Lamborghini s 560 KS: E, to je policijski presretač...

U prtljažniku ima sve za prvu pomoć, hladnjak za donirane organe, te defibrilator za normaliziranje otkucaja srca, pa ga koriste i kao Hitnu pomoć
Vidi originalni članak

Zamislite izraz lica našeg ministra unutarnjih poslova da ga na proputovanju kroz južnu Italiju zaustavi policajka u sportskom presretaču od 560 konjskih snaga - Lamborghiniju.
Da, tri policajke dio su ekipe koja vozi najbrži presretač na svijetu. Talijanska policija nije dvojila hoće li preuzeti poklon proizvođača. Lamborghini Gallardo LP560-4 Polizia vrijedi više od milijun kuna, a juri do 327 kilometara na sat. Za usporedbu, naši najpresretači ne mogu “potegnuti” više od 250. Motor luksuznog primjerka krasi deset cilindara, a pogon mu je na četiri kotača. Opremljen je videosustavom za automatsko prepoznavanje registarskih pločica i slanje fotografija u kontrolni centar. U prtljažniku ima sve za prvu pomoć, hladnjak za donirane organe, te defibrilator za normaliziranje otkucaja srca. Lamborghini LP560-4 Polizia često posluži i kao vozilo hitne pomoći.
Svega 30 policajaca prošlo je posebnu obuku te jedini smiju upravljati plavom jurilicom, no kako se dogovore tko će ga voziti, nisu pojasnili.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • brz 10.03.2009.

    samo da nasa murija ne dobije ns takvo hehe da se mene pita treba im dat romobil al bilo bi troska za stavit pomocne kotace jer kako imamo glupe pandure jos bi i pali sa njega i nko bi pogino hehehe

  • z501 31.10.2008.

    za par dan u crnoj kronici : poginuli talijanski policajci u novon lamborghiniju

  • 25sat 31.10.2008.

    jeftiniji je helić

Komentiraj...
Vidi sve komentare