To je to što me zanima!

Lani se tukao sa sjekirom na Sveticama, a sad su mu našli drogu i četiri ručne bombe

Kod Jana A. (24) policija je pronašla 36 grama kokaina, 5 grama amfetamina, nešto sitno marihuane, 18.000 kuna i četiri ručne bombe M75. Od ranije ima optužnicu zbog izazivanja nereda
Vidi originalni članak

Jana A. (24) zagrebački policajci prijavili su zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama te nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili su da je on, na za sada neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje nabavljao veće količine kokaina, marihuane i amfetamina, koju je potom skrivao, vagao i prepakiravao u stanu na području Zagreba. Tako pripremljenu drogu, sumnja se, preprodavao je na ilegalnom tržištu.
 
Pretragom stana u kojem boravi pronašli su plastičnu vrećicu ispunjenu s 36 grama kokaina, plastičnu kutiju u kojoj je bilo 5 grama amfetamina, paketić s 1,5 grama marihuane, četiri digitalne vage za precizno mjerenje mase, novac u iznosu od 18.000 kuna i 525 eura te četiri ručne bombe M75.

Dežurni istražni sudac odredio mu je istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela. Naime, Jana nisu prvi puta ulovili da krši zakon. U rujnu prošle godine protiv njega i još dvojice mladića, Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu zbog izazivanja nereda, a djelo su počinili uz uporabu opasnog oruđa.

Ekskluzivni video: Tukli se sjekirama usred dana

Riječ je o događaju od 23. srpnja 2019. kad su, stoji u optužnici, Branimir R. (24), Jan A. (24) i Zvonimir V. (23) te još jedan mladić sjekirama nasrnuli na pripadnike suprotstavljene frakcije navijača Dinama. Zagrebački klub taj je dan igrao utakmicu protiv FC Suburtala, a napadnuti su se dogovorili da će utakmicu pratiti iz jednog kafića u blizini maksimirskog stadiona. 

Napadači su dotrčali do terase gdje su napadnuti sjedili i počeli vikati nešto u stilu: "Ajde p**ke, j***t ćemo vam majku". Pritom su mahali sjekirama i čekićima i pozivali na sukob. Pokušali su ih smiriti, no povukli su se tek nakon što je jedan od napadnutih izvukao sprej za samoobranu i time ih poprskao.

Ključni dokaz zahvaljujući kojem je policija uhitila napadače te ih kazneno prijavila je snimka slučajnog prolaznika, a koju je ekskluzivno objavio 24sata.

 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • sasa66 01.06.2020.

    Ma sunce drago...

  • 01.06.2020.

    iskreno za bombe bi odmah po defaultu 10 godina mu dao. wtf?

  • vozi_Miška 01.06.2020.

    I opet, 24sata pomažu riješiti zločin. Uvijek na strani pravde. I još nagrade slučajnog prolaznika sa stojom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare