Obavijesti

News

Komentari 3

Lani se tukao sa sjekirom na Sveticama, a sad su mu našli drogu i četiri ručne bombe

Lani se tukao sa sjekirom na Sveticama, a sad su mu našli drogu i četiri ručne bombe
5

Kod Jana A. (24) policija je pronašla 36 grama kokaina, 5 grama amfetamina, nešto sitno marihuane, 18.000 kuna i četiri ručne bombe M75. Od ranije ima optužnicu zbog izazivanja nereda

VIDEO

Jana A. (24) zagrebački policajci prijavili su zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama te nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili su da je on, na za sada neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje nabavljao veće količine kokaina, marihuane i amfetamina, koju je potom skrivao, vagao i prepakiravao u stanu na području Zagreba. Tako pripremljenu drogu, sumnja se, preprodavao je na ilegalnom tržištu.
 
Pretragom stana u kojem boravi pronašli su plastičnu vrećicu ispunjenu s 36 grama kokaina, plastičnu kutiju u kojoj je bilo 5 grama amfetamina, paketić s 1,5 grama marihuane, četiri digitalne vage za precizno mjerenje mase, novac u iznosu od 18.000 kuna i 525 eura te četiri ručne bombe M75.

Dežurni istražni sudac odredio mu je istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela. Naime, Jana nisu prvi puta ulovili da krši zakon. U rujnu prošle godine protiv njega i još dvojice mladića, Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu zbog izazivanja nereda, a djelo su počinili uz uporabu opasnog oruđa.

Ekskluzivni video: Tukli se sjekirama usred dana

Riječ je o događaju od 23. srpnja 2019. kad su, stoji u optužnici, Branimir R. (24), Jan A. (24) i Zvonimir V. (23) te još jedan mladić sjekirama nasrnuli na pripadnike suprotstavljene frakcije navijača Dinama. Zagrebački klub taj je dan igrao utakmicu protiv FC Suburtala, a napadnuti su se dogovorili da će utakmicu pratiti iz jednog kafića u blizini maksimirskog stadiona. 

Napadači su dotrčali do terase gdje su napadnuti sjedili i počeli vikati nešto u stilu: "Ajde p**ke, j***t ćemo vam majku". Pritom su mahali sjekirama i čekićima i pozivali na sukob. Pokušali su ih smiriti, no povukli su se tek nakon što je jedan od napadnutih izvukao sprej za samoobranu i time ih poprskao.

Ključni dokaz zahvaljujući kojem je policija uhitila napadače te ih kazneno prijavila je snimka slučajnog prolaznika, a koju je ekskluzivno objavio 24sata.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.