To je to što me zanima!

Lav Igor je ostao bez grive nakon što su ga kastrirali

LAŽNO OPTUŽEN: Bivša ravnateljica osječkog zvjerinjaka tvrdila je da lav Igor ima loše potomke zbog svoje genetike pa ga je zato dala kastrirati
Vidi originalni članak

Gdje je lav Igor, pitaju se posjetitelji osječkog Zoološkog vrta. Umjesto ljepotana koji je bio simbolom zvjerinjaka, začuđeno promatraju poveću “lavicu” koja katkad neuspješno zaskoči ostale dvije lavice u kavezu. Samo rijetki znaju da je ta “lavica” upravo lav Igor!  Upravitelj zvjerinjaka Zdenko Srđak kaže da je Igor izgubio grivu nakon kastracije.
- Recite mi koji eunuh ima bradu - kaže Srđak. Igorova kastracija bila je posljednji čin lošeg vođenja zvjerinjaka do prije dvije godine. Tadašnja upraviteljica Tatjana Šalika Todorović rekla je da je Igor kriv što su dva lavića zakržljala, a ona ih je držala u kavezima u kojima se nisu mogli  ni pomaknuti i nije ih pravilno hranila. Kako bi sačvala položaj,  rekla je da Igor ima genetski poremečaj koji se prenosi na potomstvo. I zato ga je kastrirala. Jedan lavić je tada i uginuo, a drugi  se, u većoj nastambi, toliko dobro oporavio da ljudi u njemu prepoznaju - Igora. Mladi lav, poput oca nekada, brine i o lavicama.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • sprinterica 11.04.2009.

    što znači imao je loše potomke?

  • tahuti 11.04.2009.

    životinje su godinama igladnjivane(do unazad godinu ipo), čak su i nekoliko namjerno otrovali,\"radnici\" ZOO-a,a dotična je mala zločesta gadura,koja jeste svog muža već kastrirala.Lav je napravio \"incest\",lavići su im bili \"problem\" zato su ga *, mamu joj,da ga se riješi.

  • chickwiththestick 11.04.2009.

    Jadne te beštije, kao da nije dovoljno što su zatvorene, još ih i kasape, Mrzim zološke vrtove!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare