To je to što me zanima!

Lavrov: 'Čemu provokacija puna laži? Buča je trebala minirati rusko-ukrajinske pregovore'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Došli smo do zaključka da je trebala biti izlika kako bi se minirali pregovori, rekao je Lavrov na ruskoj televiziji
Vidi originalni članak

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov ocijenio je u utorak da je otkriće trupala u ukrajinskom gradu Buči bilo "provokacija" koja je trebala minirati pregovore Kijeva i Moskve koji su u tijeku.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

"Postavlja se pitanje: Čemu služi ova otvorena provokacija puna laži (...) Došli smo do zaključka da je trebala biti izlika kako bi se minirali pregovori", rekao je Lavrov u video snimci objavljenoj na ruskoj televiziji.

Pregovori Ukrajine i Rusije se nastavljaju. Prošlog tjedna, nakon sastanka u Istanbulu, Moskva je objavila da drastično smanjuje vojno djelovanje na sjeveru Ukrajine.

Kijev je pak predao Moskvi prijedloge u kojima traži međunarodni ugovor koji bi potpisale zemlje, jamci njegove sigurnosti. Ukrajina bi zauzvrat prihvatila status "nenuklearne" i neutralne zemlje, odustala bi od članstva u NATO-u i od uspostave stranih vojnih baza na svom teritoriju.

EKSKLUZIVNO IZ KIJEVA Susjed se vratio i pita me: Nisi li otišao iz Kijeva? Ne, odgovorih, tu ću biti do zadnjeg dana rata!

Moskva se, po ovim ukrajinskim prijedlozima, ne bi smjela protiviti ulasku Kijeva u EU.

Kremlj zasad nije službeno odgovorio na ove prijedloge i pregovori se nastavljaju putem video konferencije.

Kako je rekao Lavrov, situacija u Buči treba "skrenuti pozornost s pregovaračkog procesa, skrenuti pozornost s činjenice da se ukrajinska strana, nakon Istanbula, počela 'vraćati natrag' i pokušava postaviti nove uvjete".

Ipak je istaknuo da je Rusija "spremna" nastaviti pregovore.

'NATO JE KLJUČAN' Šef europske diplomacije: 'Rat u Ukrajini tektonska je promjena našeg sigurnosnog okruženja'

Ove optužbe dolaze u času dok je međunarodna javnost zgrožena otkrićem velikog broja trupala u Buči, nakon povlačenja ruske vojske.

>>Stanje u Ukrajini iz minute u minutu pratite ovdje

Kijev je osudio ruski "pokolj", a Moskva niječe bilo kakvu odgovornost i tvrdi da je sve to predstava koja će se sigurno ponoviti.

Idi na 24sata

Komentari 32

  • M-ir-ko 06.04.2022.

    Ako se izjave zelenslog ne potvrde, i ako se utvrdi da nije istina ono sto iznosi, njega bi trebalo osuditi , a jamu nevjerujem, isto kao zapadnim medijima. Osudite klintona, busha, obamu i jos neke za ratne zlocine u japanu, koreji, afganistanu , siriji,nikaragvi i da ne nabrajam dalje.

  • 06.04.2022.

    Ovaj te gleda u oči i drsko laže. Ti ga u bijes pljuneš, a on brišući đon obraz, mrtav hladan kaže: " Ah, zaboravio sam kišobran. Počelo je kišiti".

  • Laki Bili 06.04.2022.

    Puno je ovo sra.a za jednu specijalnu vojnu operaciju

Komentiraj...
Vidi sve komentare