To je to što me zanima!

Lavrov: 'Želja Rusije je da ukrajinski narod bude neovisan'

Lavrov je također rekao da će Rusija provesti demilitarizaciju Ukrajine, ali ne vidi nikakvu mogućnost da prizna sadašnju ukrajinsku vladu kao demokratsku
Vidi originalni članak

Rusija želi da ukrajinski narod bude neovisan i da ima mogućnost slobodno krojiti svoju sudbinu, rekao je u petak ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov.

PRATITE UŽIVO IZ MINUTE U MINUTU.

UŽIVO IZ STUDIJA 24SATA Emisija iz studija 24sata: Bivša ministrica obrane: 'Europa može pokrenuti sankcije ili ući u rat'

Lavrov je rekao da je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij lagao kada je rekao da je spreman razgovarati o neutralnom statusu Ukrajine.

Lavrov je također rekao da će Rusija provesti demilitarizaciju Ukrajine, ali ne vidi nikakvu mogućnost da prizna sadašnju ukrajinsku vladu kao demokratsku. Naglasio je da Moskva ne želi da Ukrajinom upravljaju "neonacisti".

POSLJEDICE MOGU BITI POGUBNE Pojačana radijacija u Černobilu zbog kretanja teške vojne opreme na tom području

Dodao je da će Moskva biti spremna za razgovore s Kijevom, ali tek kada ukrajinska vojska položi oružje.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kremlj je u petak objavio da će sankcije nametnute Rusiji zbog napada na Ukrajinu izazvati probleme Moskvi, ali i da će ti problemi biti riješeni.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov odbio je komentirati moguće kaznene mjere protiv predsjednika Vladimira Putina te dodao da je Rusija namjerno smanjila ovisnost o uvozu kako bi se zaštitila od prijetnje sankcijama.

SVE SU BLIŽE Borbe na ulicama Kijeva: Građani sve snimaju s prozora

Rusija je započela svoju invaziju kopnom, zrakom i morem u četvrtak nakon objave rata predsjednika Vladimira Putina, u najvećem napadu na europsku državu od Drugog svjetskog rata.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • samo sp 26.02.2022.

    I htjeli su biti svoji na svome ne ovisni o Rusiji! Zato ste ih napali! Slava Ukrajini!🇺🇦🇺🇦💪💪💪💪🇺🇦

  • Aurora2 25.02.2022.

    Da bude neovisna ,neovisne države moraju imati jaku vojnu silu ,a oni im žele zabraniti  oružje na njihovom teritoriju , takvu  laž mogu samo Ruski čelnici smisliti , isključivo morate ovisiti o nama ,vaša je dužnost samo da skinete  gaće i blago se naklonite kada car prolazi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare