To je to što me zanima!

'Laž je da sam od Komeričkog tražio da za mene pere novac'

Nadan Vidošević prigovorio je istinitosti svjedoka Davora Komeričkog koji je ustvrdio kako je bivši šef HGK-a tražio da za njega "pere" novac koji je godinama iz Komore izvlačen preko fiktivnih faktura
Vidi originalni članak

Prigovaram istinitosti iskaza ovog svjedoka, pogotovo u dijelu u kojem se navodi da sam od svjedoka tražio usluge "pranje novca", rekao je Nadan Vidošević nakon što je svjedok Davor Komerički završio sa svjedočenjem u postupku što se protiv Vidoševića i četiri njegove bivše suradnice vodi na Županijskom sudu u Zagrebu. 

Da Komerički ne govori istinu ustvrdila je i drugookrivljena Zdenka Peternel.

- Posebno se to odnosi na onaj dio od 11. svibnja 2017. godine u kojem navodi da mi je predavao novac. Nije istina niti da sam davala dokumentaciju radi nadopune prije dostavljene dokumentacije uz ugovore i račune Premilovčevih tvrtki - ustvrdila je Peternel. 

Osim Vidoševića i Peternel na optuženičkoj klupi su i Josipa Mladinov, Jasna Mikić i Jadranka Ivčić, koje su također porekle krivnju.

Komerički, profesionalni televizijski producent koji je za HGK osmislio niz projekata, je detaljno opisao kako je izvlačen novac iz HGK-a i svoju ulogu u tome. S Uskokom se nagodio na kaznu od godine dana zatvora koja je zamijenjena radom za opće dobro. 

- Negdje krajem 2006. godine Nadan Vidošević me pozvao u svoj ured i tražio da za njega "perem" novac. Rekao sam mu da to ne želim raditi sa svojom tvrtkom i kada sam odlazio iz ureda rekao je kako vjerojatno poznajem nekoga tko to može raditi. Nakon toga spojio sam ga s Igorom Premilovcem, a Vidošević mi je rekao da će to operativno raditi Zdenka Peternel, a da je njemu bitno samo to da se donese nazad ono što je Komora isplatila - svjedočio je Komerički te dodao: 

- Milijune sam mu u kuvertama, koje mi je Igor Premilovac, 'Mister 10 posto', davao na parkiralištu nakon što je uzeo svoju proviziju, nosio u HGK - kazao je Komerički. 

Bivšeg šefa HGK-a Vidoševića terete da je od 2006. do 2011. iz HGK -a izvukao 33 milijuna kuna.

Idi na 24sata

Komentari 41

  • brocker 09.09.2017.

    tu je jedan metak sasvim dovoljan i bok...izdajnike i lopove treba po kratkom postupku..najjeftinije i jako ućinkovito,a ne navlačenje po sudovima

  • Branko60 09.09.2017.

    Sramotno je kako se napada naš domoljub,gosp.Vidošević,samo zato jer je vrijedan i što je toliko bogat,,,!

  • PRAVILO BROJ 8 08.09.2017.

    a zelio je biti i predsjednik drzave,pa taj bi maznuo i barjak sa govornice

Komentiraj...
Vidi sve komentare