Obavijesti

News

Komentari 41

'Laž je da sam od Komeričkog tražio da za mene pere novac'

Nadan Vidošević prigovorio je istinitosti svjedoka Davora Komeričkog koji je ustvrdio kako je bivši šef HGK-a tražio da za njega "pere" novac koji je godinama iz Komore izvlačen preko fiktivnih faktura

VIDEO

Prigovaram istinitosti iskaza ovog svjedoka, pogotovo u dijelu u kojem se navodi da sam od svjedoka tražio usluge "pranje novca", rekao je Nadan Vidošević nakon što je svjedok Davor Komerički završio sa svjedočenjem u postupku što se protiv Vidoševića i četiri njegove bivše suradnice vodi na Županijskom sudu u Zagrebu. 

Da Komerički ne govori istinu ustvrdila je i drugookrivljena Zdenka Peternel.

- Posebno se to odnosi na onaj dio od 11. svibnja 2017. godine u kojem navodi da mi je predavao novac. Nije istina niti da sam davala dokumentaciju radi nadopune prije dostavljene dokumentacije uz ugovore i račune Premilovčevih tvrtki - ustvrdila je Peternel. 

Osim Vidoševića i Peternel na optuženičkoj klupi su i Josipa Mladinov, Jasna Mikić i Jadranka Ivčić, koje su također porekle krivnju.

Komerički, profesionalni televizijski producent koji je za HGK osmislio niz projekata, je detaljno opisao kako je izvlačen novac iz HGK-a i svoju ulogu u tome. S Uskokom se nagodio na kaznu od godine dana zatvora koja je zamijenjena radom za opće dobro. 

- Negdje krajem 2006. godine Nadan Vidošević me pozvao u svoj ured i tražio da za njega "perem" novac. Rekao sam mu da to ne želim raditi sa svojom tvrtkom i kada sam odlazio iz ureda rekao je kako vjerojatno poznajem nekoga tko to može raditi. Nakon toga spojio sam ga s Igorom Premilovcem, a Vidošević mi je rekao da će to operativno raditi Zdenka Peternel, a da je njemu bitno samo to da se donese nazad ono što je Komora isplatila - svjedočio je Komerički te dodao: 

- Milijune sam mu u kuvertama, koje mi je Igor Premilovac, 'Mister 10 posto', davao na parkiralištu nakon što je uzeo svoju proviziju, nosio u HGK - kazao je Komerički. 

Bivšeg šefa HGK-a Vidoševića terete da je od 2006. do 2011. iz HGK -a izvukao 33 milijuna kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.