To je to što me zanima!

Lažirao da je ranjen u ratu pa mu isplatili 1,6 milijuna kuna

Na temelju lažnog nalaza podnio je zahtjev za ostvarivanje invalidske mirovine i do rujna prošle godine mu je nepropisno isplaćeno 1,6 milijuna kuna
Vidi originalni članak

Odvjetništvo u Koprivnici podiglo je optužnicu protiv muškarca (49) zbog lažiranja statusa ratnog invalida.

Kako se navodi u priopćenju, sumnja se da je muškarac od siječnja 1996. do rujna 2020. godine u Koprivnici i Zagrebu ishodio da mu se izda nalaz i mišljenje Invalidske komisije nadležnog fonda mirovinskog i invalidskog osiguranja radnika Hrvatske, prema kojem mu je kao hrvatskom branitelju utvrđena sto postotna invalidnost kao posljedica tjelesnog ozljeđivanja tijekom sudjelovanja u Domovinskom ratu.

No to nije bila istina jer u Domovinskom ratu nije zadobio nikakve ozljede i kod njega ne postoji invalidnost uzrokovana tjelesnim ozljeđivanjem. 

- Osnovano se sumnja da je na temelju takvog neistinitog nalaza i mišljenja podnio tom fondu mirovinskog i invalidskog osiguranja radnika zahtjev za ostvarivanje invalidske mirovine, neistinito prikazujući da ispunjava sve uvjete za ostvarivanje prava na invalidsku mirovinu, u što su mu službene osobe fonda povjerovale, tako mu je kao vojnom osiguraniku priznato pravo na invalidsku mirovinu koja mu je isplaćivana do rujna 2020. godine - navodi se u priopćenju.

Tako su mu isplatili više od 1,6 milijun kuna.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • bajos41 07.01.2021.

    Dajte nagradu 50.000kn.   da vudite...trebalo bu cam 20 komisijs da rijesite sve...

  • kung fu panda 06.01.2021.

    Kad bi se išlo u reviziju mirovina branitelja brzo bi se otkrilo da većina onih koji su ratovali još uvijek rade dok mirovine primaju većinom bojovnici s prve šank linije ili minhen bojna,pravi branitelji nemaju straha 

  • dale73 06.01.2021.

    Ima ih na desetke tisuća, koji su ratovali u Minken, Vrankvurt, štutgard bojni...i za vrijeme rata radili u Njemačkoj i tamo primali socijalu, te kupili status branitelja i potrebne i d dijagnoze, tražite evidenciju izbjeglica u Njemačkoim gradovima i biti će vam jasno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare