To je to što me zanima!

Le Drian: Kriza u BiH zabrinjava

Francuski ministar vanjskih poslova Jean-Yves Le Drian rekao je u utorak u Strasbourgu da je politička kriza u Bosni i Hercegovini zabrinjavajuća i da Francuska osuđuje institucionalnu blokadu u toj zemlji
Vidi originalni članak

“Završetak izborne i ustavne reforme prije zadanog roka mogao bi zajamčiti legitimno predstavljanje svih komponenti Bosne i Hercegovine. Posvetit ćemo veliku pažnju ovom pitanju jer je važno”, kazao je Le Drian na sjednici Odbora za vanjske poslove EP-a, odgovarajući na pitanje hrvatske zastupnice Željane Zovko.

PROZVAO IH Komšić pred Vijećem Europe tvrdi: Susjedi ugrožavaju BiH

Rekao je i da francusko predsjedništvo EU-a, koje traje do 30. lipnja ove godine, planira biti aktivno u promicanju dijaloga u svrhu smirivanja napetosti, priopćeno je iz ureda zastupnice Zovko.

Ona je u svom govoru istaknula francuski doprinos pregovorima o Daytonskom pariškom mirovnom sporazumu, rekavši kako se 26 godina kasnije sporazum ignorira. "Unatoč svim naporima Francuske i Hrvatske u regiji, stvari nisu onakve kakve bi trebale biti", kazala je Zovko.

SASTANAK MINISTARA Grlić Radman tvrdi: EU mora poslati snažnu poruku onima koji koče izbornu reformu u BiH

Drian je rekao da je EU zainteresiran za zapadni Balkan i da iščekuje predstojeći summit EU-a o zapadnom Balkanu koji je planiran za vrijeme francuskog predsjedanja Vijećem EU-a. Naglasio je i važnost osiguravanja jasne i nedvosmislene budućnosti državama u okruženju na temelju nove metodologije, koja je usvojena prije dvije godine, navodi se u priopćenju Željane Zovko.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Roko_Prč 26.01.2022.

    Unatoč međunarodnim presudama za agresiju i UZP od strane Srbije i Hrvatske opet bi se ova dva agresora da nešto pitaju u Bosni. Nisu uspjeli 93-94 kada su se udružili i crtali karte po Londonu i Karađorđevu pa neće sigurno ni sada. Bošnjaci nemaju drugu Domivinu i svi će izginuti ali je neće izdati i dozvoliti da je podijele. Ukoliko dođe do sukoba vjerujte da će Hrvatska najgore proći jer će ponovo isplivati Njofrina ideja o pripajanju dijela BiH i to će biti ponovna izolacija RH kao u vrijeme Njofre. Srbija će po običaju slati žive ljude, a vraćati ih u kovčezima i oplakivati svoje junake i slaviti neke pobjede u bitkama koje se nisu ni desile, kao što to radi od boja na Kosovu u kome otprilike nije ni učestvovala. Neka živi vječno Jedna i jedina Domovina.

  • nokia8 25.01.2022.

    Ako se SFRJ raspala zbog toga sto narodi nisu mogli da zive zajedno, onda ista sudbina ceka i bih. Sreca pa postoji Republika Srpksa, inace bi bilo problema za nas Srbe kao za vas rvate u fbih.

  • bozepravde 25.01.2022.

    Nema mira u BiH dok se Americi ne uvedu sankcije nato istjera iz zemlje.Nato je nedavno ubijao civile po Srbiji pa i Bosni.

Komentiraj...
Vidi sve komentare