To je to što me zanima!

Lee (37) slika samo dok spava, a kad se probudi nema talenta

Umjetnik iz Londona na ovaj način slika od svoje četvrte godine, a prije spavanja po stanu ostavi komade papira kako bi ih mogao koristiti tijekom noći. Prodaje radove
Vidi originalni članak

Lee Hadwin (37) iz Londona je umjetnik koji slika samo dok spava, a kada se probudi ostaje bez talenta i nije sposoban nacrtati običan crtež. Po noći slika portrete Marylin Monroe, kao i više apstraktne komade, ali dok se ne probudi nema pojma što je napravio.

Na ovaj način slika od svoje četvrte godine, a prije spavanja po stanu ostavi komade papira kako bi ih mogao koristiti tijekom noći. 

Cijelu kolekciju planira prodati za milijun funti

Sada planira cijelu svoju kolekciju prodati na eBayu za milijun funti, a njegova djela ranije su kupili američki tajkun Donald Trump i iluzionist Derren Brown. Nakon noćnog slikanja umjetnik obično pati od mučnina i migrene. 

Pola zarade planira donirati Udruzi za nestale

Stručnjaci su mu savjetovali da ne prodaje radove kojima će vrijednost sigurno porasti, ali on ne odustaje i pola zarade planira donirati Udruzi za nestale osobe. 

Zbirka koja ima između 80 i 100 komada na prodaji će biti od 11. veljače, piše Mirror.

Idi na 24sata

Komentari 72

  • WOMANIZER 19.01.2013.

    a jel slikaš i Britney? O_O

  • mgaspa19 19.01.2013.

    Evo ga na...po ovim komentarima se da zaključiti da i onaj koji nema ruku a slika i crta nogama, "oni su valjda ruke sakrili u noge pa tako slikaju !?!?" Slično i za ljude koji su doživjeli nesreću pa se iz kome probudili sa rezultatom govora stranog jezika a nepoznavanjem materinjeg...kaj su oni prema nekim komentarima ovdje, za vrijeme kome učili strani jezik...nemojmo tako, odmah osuditi čovjeka, uz sve znanje koje imamo i koje smo usvojili, tek možda 15% znamo a sve ostalo je nepoznanica ili kao i obično pripisujemo te nepoznanice višoj sili odnosno Bogu (pozitivne) a negativne Vragu...LP.

  • brus-li 19.01.2013.

    Ako uspije prodati sve te radove njegov će san biti ostvaren...

Komentiraj...
Vidi sve komentare