To je to što me zanima!

Legalizacijom kanabisa Njemačka bi 'ubirala' 5 milijardi eura, ali i nova radna mjesta

Legalizacija kanabisa bi Njemačkoj mogla donijeti godišnje porezne prihode i uštede od otprilike 4,7 milijardi eura te stvoriti 27.000 novih radnih mjesta, pokazalo je istraživanje
Vidi originalni članak

Vjerojatni budući kancelar Olaf Scholz i njegovi socijaldemokrati s lijevog centra (SPD) vode pregovore sa Zelenima, borcima za zaštitu okoliša te liberalnim FPD-om o trosmjernoj koaliciji.

Pregovarači SPD-a, Zelenih i FDP-a još uvijek razrađuju detalje koalicijskog dogovora, uključujući pravila pod kojim će biti dopuštena i regulirana prodaja i uporaba rekreacijskog kanabisa u najvećem europskom gospodarstvu.

KOALICIJSKI PREGOVORI 'Semafor' koalicija želi legalizirati kanabis u Njemačkoj

Istraživanje Instituta za tržišno natjecanje (DICE) pri Sveučilištu Heinrich Heine u Düsseldorfu, a koje je naručila njemačka udruga za kanabis, pokazalo je da bi legalizacija kanabisa dovela do dodatnih poreznih prihoda od 3,4 milijardi eura godišnje.

Istovremeno, to bi moglo donijeti uštede od 1,3 milijarde eura godišnje policijskom i pravosudnom sustavu i otvoriti na desetke tisuća radnih mjesta u toj industriji.

DEKRIMINALIZACIJA Luksemburg će odobriti proizvodnju i konzumaciju kanabisa kod kuće

Legalizacija kanabisa u Njemačkoj dala bi poticaj rastućem europskom tržištu za koje se očekuje da će do 2025. godišnje uprihoditi više od tri milijarde eura, u usporedbi s oko 400 milijuna eura ove godine, prema europskom izvješću o kanabisu analitičke tvrtke Prohibition Partners.

Uporaba kanabisa u medicinske svrhe u Njemačkoj je legalna od 2017.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • T'jt-šmznm 05.02.2022.

    Smiješno je uopće da je recimo ta trava što je prikazana na slici u ovom članku ilegalna, a takva se u hr prodaje i ljudi završavaju po zatvorima skupa sa ubojicama, dok ovdje u amsterdamu za to nebi dobio ni 50 centi za gram, pošto se nitko od toga nemože napušit, nego samo dobro nakašljati. Smiješno....

  • dahvaul 16.11.2021.

    Mogli bi i mi koju pinku uzeti ali izgleda da političarima lova ne treba nas muzu.

  • Blue2021 16.11.2021.

    Ako je alkohol legalan treba bit i trava. Joint nije nista stetniji od case rakije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare