To je to što me zanima!

Legla zdrava u krevet, probudila se paralizirana

Carolyne Underwood (25) iz Manchestera preko noći je ostala paralizirana nakon što je osjetila bol u prsima. U bolnici su joj rekli da je nepokretna
Vidi originalni članak

Kad je posjetila doktora, ustanovljeno je da ima jako nizak tlak u leđnoj moždini te protok krvi među živcima zbog čega je došlo do njihova oštećenja. Uništeni živci blokirali su slanje signala u mozak. Upravo to je dovelo do oduzimanja ekstremiteta.
Carolyne je mjesecima bila u bolnici i tad su joj doktori rekli da se mora pripremiti da će ostatak života provesti u kolicima.
- Postoji još jedna šansa, a to je tretman s matičnim stanicama koje bi mogle regenerirati oštećene živce - istaknula je Carolyne. Tretman stoji 30.000 funti i dostupan je samo na klinikama u Kini i Južnoj Americi. Riječ je o injekcijama koje sadrže matične stanice umbilikalne krvi, a te stanice sposobne su vratiti uništene žvce.
- Ja osjećam noge, ali motorika mi je loša. Ti signali ne putuju niz leđnu moždinu - objašnjava djevojka koja se nada da će prikupiti novac za svoje izliječenje.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • zoki 3 13.11.2007.

    Cesto kada procitam ovakve teme pomislim da li bogati citaju iste stvari,mnogi bacaju ogromne pare na gluposti,partye,sampanjce,raznorazna pica,limuzine i ostale nepotrebne stvari,bolje da pomognu onima kojima treba,netko ne bi ni osetio da potrosi 30000funti a ovoj ili nekoj drugoj devojci bi promenio zivot.

Komentiraj...
Vidi sve komentare