To je to što me zanima!

Leonardina majka Hollandeu: Ako želi djecu, neka ih napravi

Neću sama ići u Francusku, neću ostaviti svoju obitelj. Moja braća i sestre također se moraju školovati, rekla je Leonarda francuskom predsjedniku Francoisu Hollandu
Vidi originalni članak

Leonarda Dibrani, romska djevojčica koja je s obitelji prognana na Kosovo i kojoj je francuski predsjednik Francois Hollande u subotu ponudio da sama nastavi školovanje u Francuskoj, izjavila je da se ne želi vratiti u Francusku bez obitelji.

- Ako nam uputi zahtjev, obzirom na okolnosti i činjenicu da Leonarda želi nastaviti školovanje u Francuskoj, to ćemo joj omogućiti - rekao je francuski predsjednik Hollande za francusku televiziju, javlja BBC

- Neću sama ići u Francusku, neću ostaviti svoju obitelj. Moja braća i sestre također se moraju školovati - uzvratila je Leonarda, petnaestogodišnjakinja rođena u Italiji, za agenciju France Presse.

Leonardin otac: Za mene nema pravde u Francuskoj

Od njezinih petero braće i sestara, četvero je rođeno u Italiji, a najmlađa sestra kojoj je 17 mjeseci, rođena je u Francuskoj. Njezin otac Resat (47), jedini je u obitelji koji je rođen na Kosovu.

- Ako povratak nije moguć milom, onda će se dogoditi silom. Ja ovdje nemam slobodu za sebe i svoju obitelj. Može policija reći što god hoće, ali za mene pravda ne postoji u Francuskoj - rekao je ljutiti otac djevojčice.
- Ili idemo svi ili ne ide nitko - odlučan je.

Leonardina majka Xhemalia (41), još više povrijeđena, poručila je francuskom predsjedniku: "Ako želi djecu neka ih sam napravi".

Idi na 24sata

Komentari 7

  • ilijas 20.10.2013.

    Niste zvali francuze u pomoc kad ste pravili djecu,zasto ih sad trebate?Tko vam je napravio djecu nek bude isto sposoban da ih i hrani.Kao i svuda,neki se bore za sebe i obitelj a neki zive kao paraziti,samo daj,daj,daj,ako nedas otimam,kradem itd

  • mama2misa 20.10.2013.

    Francuzi su mi oduvjek bili oduran rasistički narod koji je dovoljan sam sebi..ovo što rade je gore od genocida...Vidim da se ovdje radi o sasvim normalnoj obitelji i djeci željnoj obrazovanja i boljeg života...kada prose po cesti govorimo im da zašto ne zaverše škole i nađu posao a kada se počnu školovati diskriminiramo ih na razne moguće načine jer ne želimo rome pokraj naše djece...strašno okrutno...nemam riječi

  • ilijas 19.10.2013.

    Zar Kosovo nije demokratska drzava?Zar tamo nema skole?A ako je rodjena u Italiji zasto onda ne ide tamo?Francuska je prepuna takvih izbjeglica koji maksimalno profitiraju socijalnu pomoc a u skolu idu ponekad samo da bi dobili tu pomoc.A radni ljudi samo placaju tim parazitima koji nemilosrdno kradu,pljckaju,svercaju itd.Sta rade Romi u Hr???

Komentiraj...
Vidi sve komentare