To je to što me zanima!

Leonardo (9) je već naučio pisati, a ima i sve petice

24sata pomogle su dječaku s paralizom da se upiše u školu. Napisao nam je čestitku povodom 5. rođendana. Njegova slova najveća su nagrada
Vidi originalni članak

Ne da se opisati koliko je Leo sretan i motiviran za učenje, riječi su Kristine Jurić, mame malog Leonarda (9), kojem smo u rujnu prošle godine pomogli da se upiše u školu. Leonardo s obitelji živi u Lonjici kraj Vrbovca, a tamo je trebao i krenuti u prvi razred. Njegovoj sreći što će postati školarac nije bilo kraja. Uzbuđen je svaki dan pregledavao novu torbu, pernicu, knjige, bilježnice... A zatim se razočarao. Stručno povjerenstvo škole odbilo ga je upisati s obrazloženjem da Leo nije sposoban za integraciju. Iako u kolicima i otežane motorike, Leo je i zakonski imao pravo na školovanje prema prilagođenom programu. Njegovi roditelji čak su bili spremni plaćati asistenta samo da im dijete ne bude izopćeno. No problem je riješen tek kad smo u 24sata pisali o Leu te javno prozvali tadašnju ravnateljicu škole i povjerenstvo. Leo je beskrajno sretan već sljedećeg dana krenuo u školu i sad, šest mjeseci kasnije, pun je dojmova i priča o druženju s novim prijateljima. Naučio je računati do pet, čita već i duže rečenice, a najdraži predmet mu je vjeronauk, na kojem uvijek čuje neku lijepu priču. Pomalo piše i kod kuće na kompjutoru. Nasmijani dječak ponosno otkriva kako niže same petice i nikad mu nije teško napisati zadaću. Ipak, Leo još nema asistenta koji mu prema zakonu pripada, a s njim je u školi svaki dan mama Kristina. Obitelj se nada da će i taj problem biti uskoro riješen. Za Leova asistenta novac bi trebao naći Grad Vrbovec.

LEOVA ČESTITKA NAM JE NAJVEĆA NAGRADA
Za 5. rođendan 24sata primili smo mnoge čestitke, ali srcu nam je posebno prirasla ona koju nam je poslao Leo. Njegova mama kaže da je sam odlučio napisati čestitku, a slova koja je uz puno truda nanizao ovaj predivni dječak najveća su nam nagrada za sve što smo činili zadnjih pet godina.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • makarska 02.03.2010.

    24 sata Hvala Vam sto ste pomogli djecaku :)

  • trešnja 02.03.2010.

    Ja sam djete onog prošlog sistema i moram vam reči da su samnom išle u redovnu,normalnu srednju školu slijepe osobe,u kolicima i sa lakšim tjelesnim manama...dakle svi oni koji su mogli prisustvovati i pratiti nastavu.A sad, u \"demokraciji\" čitamo o ovakvim slekcijama...tko je taj koji određuje gdje je kome mjesto i koliko je sposoban.Tjekom života se učimo i razvijemo,ako nam dozvole ili ako smo sposobni boriti se sa svim nedačama ovog gnjilog društva.Recite što hoćete,ali ovakvih \"pročišćavanja\" od strane struke nekada nije bilo!!!!

  • micka2 02.03.2010.

    Puno sreće u životu i nadam se da će Leo što prije dobiti asistenta.

Komentiraj...
Vidi sve komentare