To je to što me zanima!

Lepoglava: Raznio se u kući; bagerima vadili tijelo

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Danijel Škorak (41) pucao je kuburom u svojoj kući pred kćeri, a zatim je otišao kod susjeda, ranio mu sina i raznio sebe u njihovoj kući
Vidi originalni članak

Vukovarski branitelj i bivši policajac Danijel Škorak (41) raznio se u kući svojeg susjeda Ivana Kolenka (79) u nedjelju oko 19 sati, u selu Vulišinec kraj Lepoglave. Prije eksplozije pucao je u svom domu. Škorak je, tvrde mještani, godinama bio u sukobu s Kolenkom. Spor je izbio oko zemlje na koju su obojica polagali pravo. Nakon nedjeljne svađe oko međe, Škorak je izgubio živce, uzeo pištolj i počeo pucati po svojoj kući. Propucao je strop i zidove pred 16-godišnjom kćeri. Njegova supruga i mlađa kći (15) u to su vrijeme bile kod bake. Škorak se potom uputio prema kući svojeg susjeda. Ovaj ga je dočekao na ogradi dvorišta. U kući je bio i Kolenikin sin Branko.
- Ne znam zašto se baš na nas zapikiral. Nismo imali nikakvih razmirica. On je lutao po selu i slučajno me ugledal u dvorištu. Zato je došel - rekao je Ivan Kolenko. Njegov sin, koji je tek lakše ranjen, kaže kako je Škorak na njega potegnuo "kuburu".
- Ispalil je po meni dva puta. Poblegel sam u dvorište, gdje je tata bil. Ja sam sav krvav bil - rekao je Branko kojega je sačma tek okrznula po glavi. Preplašeni otac i njegov ranjeni sin uspjeli su pobjeći, a Škorak je ostao sam u kući. Nedugo zatim Škorak se raznio razornim eksplozivom. Njegovo tijelo su izvukli tek u ponedjeljak ujutro jer su bageri morali razrušiti kuću kako bi došli do njega.

BIO JE VUKOVARSKI BORAC
Danijel Škorak bio je pripadnik posebne postrojbe PU varaždinske, koja je kasnije pridružena 204. gardijskoj brigadi. Branio je Vukovar, ali je pao u zarobljeništvo te prošao kalvariju srpskog logora u Stajićevu. Tamo je proveo 20 dana, nakon čega je razmijenjen. Odlikovan je zbog hrabrosti iskazane u Domovinskom ratu.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Mr X 22.04.2008.

    Igre bez granica na Zagorski nacin, vise nije moderno \'Se bum vas tuzil\' jer nam je sudstvo u krizi.

  • vagabunda 21.04.2008.

    upravo sam čula na tv-u da je jutros bio u bolnici ali nisu ga mogli zadrzati...ok, takav nam je zakon. ali, ne bi li bilo vrijeme da se zakon malo modificira sto se tiče branitelja sa psihijatrijskom dijagnozom? tim ljudima očito treba drugačije pristupiti i pomoći prije nego bude kasno. koliko još mrtvih dok se netko ne pokrene?

  • blacky23 21.04.2008.

    e ljudi i sad vi živite u Zagorju!! alkohol i branitelji nejdeju skupa..... mada i nemaju drugog izbora....

Komentiraj...
Vidi sve komentare