To je to što me zanima!

Leš odrezane glave, ruku i nogu izvukli su iz Jaruna

Zagreb: Muškarcu su, kako se čini, ekstremiteti i glava vrlo precizno odrezani i raspadanje nije uzrok stravičnog prizora. Tijelo je bilo kraj vreće
Vidi originalni članak

Truplo muškarca koje su u ponedjeljak poslijepodne našla trojica veslača Kajakaškog kluba Končar u Jarunskom jezeru u Zagrebu nema glavu, šake ni obje noge od prepona naniže. Truplu su, kako se čini, glava i ekstremiteti vrlo precizno odrezani i raspadanje nije uzrok stravičnog prizora na koji su naišli veslači. To upućuje na mogućnost mafijaške likvidacije s ciljem da se znatno oteža ili čak u potpunosti onemogući identifikacija ubijenoga. Iz zagrebačke policije su samo  šturo  potvrdili kako su dojavu o truplu u jezeru dobili poslijepodne, ali zbog očevida i istrage nisu mogli reći više detalja. Torzo su prevezli na Zavod za sudsku medicinu na Šalati, gdje bi nakon današnje obdukcije trebali znati više detalja o smrti muškarca. Nadaju se da će dobiti odgovore i na to koliko dugo je leš bio u vodi te možda i neke informacije koje bi im pomogle da otkriju njegov identitet.
Kako prepričavaju svjedoci, trojica u dobi od 21, 25 i 30 godina, najprije su u vodenom rukavcu tristotinjak metara od svog kluba uočili veliku crnu plastičnu vreću koja im je djelovala čudno i čak ih podsjetila na vreće za leševe. Pomaknuli su je veslom kako bi vidjeli što je unutra, a onda su nekoliko metara dalje uočili i leš kako pluta. Nalaznici su ostali šokirani upravo time što rezovi na vratu i ekstremitetima trupla izgledaju glatki i čisti te vrlo precizni, kao  kirurški. Pozvali su policiju, a kasnije su policajcima i pomogli u izvlačenju trupla. U crnoj vreći  policija je našla kartone i vješalicu za odjeću, a za sada se ne zna ima li ta vreća ikakve veze sa truplom. Leš su poslali na Zavod za sudsku medicinu na obdukciju.

JACK TRBOSJEK JE ŽRTVE UBIJAO PA SAKATIO
Monstruozna ubojstva u kojima se žrtvi režu udovi i glava kako bi se otežala identifikacija nisu nepoznanica za zagrebačku policiju. Prije četvrt stoljeća tijelo obezglavljenog muškarca pronađeno je u Vlaškoj ulici. Istragom se utvrdilo da je to beskućnik kojeg je ubio prijatelj, također beskućnik. Gotovo svakodnevno su zajedno pili, no toga dana, navodno, su se posvađali oko neke limenke hrane. Prijatelj mu je u bijesu sjekirom odrubio glavu koju policija nikada nije pronašla. Sličan slučaj u Zagrebu je zabilježen i početkom 90-tih godina prošlog stoljeća. Tada su u Petruševcu, u grmlju kraj ceste, pronašli također leš bez glave. Riječ je bila o profesionalnom vozaču. Policija je sumnjičila trojicu muškaraca, no zbog manjka dokaza nitko za to ubojstvo nije odgovarao. Glavu, kao i u predhodnom slučaju, nikada nisu pronašli.
Tijela bez udova često su nalažena i u Jadranskom moru. Najčešće se radilo o truležnim promjenama, a prošle je godine do uvale Sobra na Mljetu doplutao leš bez ruku i nogu. Tada se sumnjalo da je tijelo namjerno raskomadano nakon ubojstva.
Britance je 2001. zgrozio slučaj osakaćena dječaka. Njegov torzo pronašli su dok je plutao rijekom Temzom. Poput “jarunskog” slučaja, leš je bio obezglavljen te su mu bile odrezane ruke i noge. Ispostavilo se da je dijete bilo žrtva ritualnog ubojstva zapadnoafričkih emigranata. Najpoznatiji serijski ubojica Jack Trbosjek bio je poznat po sakaćenju svojih žrtava, kojima često precizno odstranjivao udove.  

Idi na 24sata

Komentari 77

  • Ou7sider 08.03.2010.

    Ok, ako niš drugo sad barem znam da je 2009. bila godina kad sam se zadnji put u zivotu okupo u Jarunu.

  • voxpopvli 08.03.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • Cromagnon 08.03.2010.

    Jack Trbosjek???

Komentiraj...
Vidi sve komentare