To je to što me zanima!

Lesar poručio Vesni Pusić: 'Neću darovati mandat'

U HNS-u smatraju kako bi vraćanje mandata bio pristojan i moralan čin, no Lesar je bivšoj šefici Vesni Pusić poručio da mandat neće darovati
Vidi originalni članak

HNS je u nedjelju od svoga bivšeg člana Dragutina Lesara zatražila da vrati svoj saborski mandat jer ga je osvojio kao kandidat na listi HNS-a. Smatraju kako bi to bio pristojan i moralan čin, no Lesar je bivšoj šefici Vesni Pusić poručio da mandat neće darovati.
- Bili smo pred svakojakim iskušenjima. Uvijek sam nastojao utjecati da naše odluke budu u korist stranke, društva i države. Da zadržimo političku samostalnost, da ne ulazimo u tajne dogovore. Ocijenio sam da više ne mogu utjecati na proces donošenja odluka koje idu u krivom smjeru. I otišao. Na radost nekih - istaknuo je Lesar. Između ostalog navodi kako pripada onima koji doista vjeruju u iskrenost i poštenje u politici, no da je u posljednjih 12 godina, koliko je bio u HNS-u, radio i s nekima kojima su moral, istina i poštenje strani pojmovi. Kaže da ga sada upravo ti u medijima prozivaju i propituju njegov moral. Napomenuo je kako mu je žao što mora napustiti stranku i prijatelje s kojima je dijelio ideje.
- Ali morao sam to učiniti. Nisam više mogao šutjeti i pristajati na kompromise da bi ostao u milosti vodećih ljudi. I tako, ja sam amoralan, nepošten i nepristojan. A oni koji su čista obraza smjenjuju i suspendiraju neistomišljenike. Bez propisane procedure. I o tome te izvijeste putem novina. Naravno, prave razloge zataje. Boli, to strašno boli. I kada rana zacijeli, ostaju ožiljci. Platio sam cijenu iskrenosti. Ili naivnosti. Ali promijeniti se neću. I neću im darovati mandat - zaključuje Lesar.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare