To je to što me zanima!

Lesar za izvanrednu sjednicu Sabora zbog privatizacije CO

Kamen spoticanja je što Sabor još nije dao suglasnost za rasprodaju državne imovine, niti je može dati jer još nije donesena Strategija upravljanja imovinom
Vidi originalni članak

Šef Hrvatskih laburista - Stranke rada Dragutin Lesar poslao je pismo potpredsjedniku Hrvatskog Sabora Josipu Leki da pokrene konzultacije predsjednika klubova zastupnika oko sazivanja izvanredne sjednice Sabora. Namjera je, stoji u pismu, izbjeći nezakonitu situaciju i opasnost za pravni poredak  RH koji su uzrokovani potezima Vlade oko upravljanja državnom imovinom, a koji izravno proturječe važećim zakonskim propisima na tom polju.

Lesarova stranka već je pisala Milanoviću pozivajući ga da hitno zaustavi sve pokrenute radnje oko privatizacije Croatia osiguranja, Hrvatske poštanske banke i koncesije autocesta jer Vlada krši zakon, budući da za rasprodaju državne imovine nema suglasnost Hrvatskog sabora, niti je može imati budući da još nije donesena Strategija upravljanja državnom imovinom. 

Nažalost, Vlada je već pokrenula neke korake u suprotnosti s navedenim propisima, pa je očito da je potrebno žurno reagirati, stoji u priopćenju. 

- Smatramo da je obveza Sabora ne samo donositi zakonske propise nego i brinuti o tome da Vlada (koja Saboru odgovara za svoj rad) poštuje te propise. Uvjereni smo da je potrebno sazvati izvanrednu sjednicu Sabora na kojoj bi se raspravila nova situacija i donijeli potrebni akti.

Zbog svega ovoga tražimo da se u najskorijem roku, a najkasnije do kraja kolovoza, obave konzultacije predsjednika klubova zastupnika i sazove izvanredna sjednica Sabora, kaže Lesar.  



Idi na 24sata

Komentari 55

  • StefkaJovanovic 01.02.2013.

    nema se pameti nit strategije razvoja. Uništili tvornice, rasprodali banke i sad bi prodali prirodne resurse. Jedino rješenje je revizija pretvorbi i povrat sredstava pokradenih iz naših banaka prije sramotne prodaje

  • templar73 22.08.2012.

    Lesar samo laje ono što ljudi žele ćuti, a kad ga pitaš za prijedloge onda priča neke utopijske priče!!!

  • dahhmal 21.08.2012.

    Najbolje sve prodati a sta ce raditi kada vise nece biti sta za prodati.Ova vlada ima srece kaj ima strpljiv narod jer tako varati i lihvariti narod malo tko bi trpio

Komentiraj...
Vidi sve komentare