To je to što me zanima!

Leteći Ferrari dolazi za 2 godine i stajat će 5 mil. kn

Dizajner Bruce Calkins tvrdi da će automobil, koji je kopija Ferrarija 599 GTB vrijednog 2 milijuna kuna, pokretati osam ''elisa'' smještenih u trupu
Vidi originalni članak

Leteći automobil postat će stvarnost za dvije godine, tvrde njegovi tvorci. Vozilo imena "Autovolantor" moglo bi biti omiljeno među bogatim i slavnima koji žude izbjeći gradsku gužvu i bliceve fotografa. Ovaj automobil budućnosti stajat će oko 5 milijuna kuna. Na tlu će postizati brzinu do 160 km/h, a u zraku do 240 km/h. Dizajner Bruce Calkins tvrdi da će automobil, koji je kopija Ferrarija 599 GTB vrijednog 2 milijuna kuna, pokretati osam "elisa" smještenih u trupu.
- Automobil će se u zraku ponašati kao helikopter, nagnut nosom prema dolje. Iako bi mogao letjeti i iznad 1500 metara, potrošnja energije vrlo je velika. Zato očekujemo da neće letjeti iznad te visine - kaže Calkins i dodaje kako će motor letećeg automobila od 800 konjskih snaga pokretati hibridno gorivo. Jednim tankom moći će preći samo 120 kilometara zračne linije.
- Isprva smo bili vrlo skeptični kako prilagoditi automobil u letjelicu. Sada, s gotovim modelom, vjerujemo da ga možemo dovršiti u kratkom vremenu - zaključio je Bruce Calkins. Leteći auto izrađuje se u tvornici aviona Moller International u Sjedinjenim Državama, a izradu financira jedan bogati biznismen iz Rusije.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • user_28544 03.11.2008.

    đava je tehnologija, još malo i živit će mo ka u petom elementu!

  • Afrodita55 03.11.2008.

    Ha, i onda šetamo i padne nam auto na glavu...

  • vedran_zgb 03.11.2008.

    to kerum sigurno kupuje

Komentiraj...
Vidi sve komentare