To je to što me zanima!

'Lex Perković': Moramo poslati odgovor, inače prijete sankcije

Hrvatska danas mora Bruxellesu poslati odgovor s datumom do kojega će ukinuti tzv. Lex Perković. U EK kažu da nam, ako ne ogovorimo, prijete sankcije
Vidi originalni članak

U naredna 24 sata Hrvatska mora Bruxellesu poslati odgovor s datumom do kojega će ukinuti tzv. Lex Perković. Naime, prije 20-ak dana europska povjerenica za pravosuđe Viviane Reding poslala je Hrvatskoj zahtjev da se očituje o toj temi. No iako rok za to istječe danas, još jučer s hrvatske strane nije bilo odgovora. 

- Formalne odluke nema u ovom trenutku, ali će se naći rješenje i Hrvatska će sigurno funkcionirati u okviru preuzetih obveza i primjenjivanja europskog uhidbenog naloga - rekla je Vesna Pusić, ministrica vanjskih poslova.   

U Europskoj komisiji kažu kako će pričekati odgovor, rok je danas, ali su rekli da i ako dobiju uvjerenje da će dobiti odgovor, dan-dva zakašnjenja neće biti problem. Ipak ako odgovor ne dođe, bit će sankcija.

- Sankcije mogu uključivati uskraćivanje novca iz EU fondova što neće pomoći Hrvatskoj ili mogu uključivati pristupanje Schengenu odnosno nekoliko zemalja članica bi mogle uz argument nepoštivanja EU zakona blokirati hrvatski ulazak u Schengen - rekli su u Europskoj komisiji. 

Idi na 24sata

Komentari 62

  • zahira45 26.08.2013.

    Meni nikako nije jasno što je u glavi vlade i svih onih koji su izgasali zakon Lex-Perković?? Koga štite, zašto? Zar nije normalno da niti jedno ubojstvo nikada ne zastarjeva?? Što se krije u svemu tome? Ima li itko informiran detaljnije da mi to objasni?? hvala puno.

  • liliana 25.08.2013.

    Plesat će Milanović kako EU kaže ili neće biti premijer.Nezna on sa kime se igra.

  • vesko88 23.08.2013.

    Milanovcu tko sin ti da unistavas hrvatskin narod, sramotis nas i tko ti je dao pravo da odlucujes o nama postenim hrvatima,bas ste debili svi u vladi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare