To je to što me zanima!

Lezbijka (17) tuži školu jer ne želi maturirati u haljini

Neimenovana američka tinejdžerica (17), koja se izjasnila da je homoseksualka, tuži srednju školu jer su joj zabranili da dođe u smokingu na maturu
Vidi originalni članak

Anonimna američka lezbijka (17) odbija nositi haljinu na dodjelu mature jer smatra kako izražava seksualni identitet koji ona ne prihvaća. Tužila je srednju školu u Mt. Lebanonu, Pennsylvania, jer su joj zabranili da dođe u smokingu. Odvjetnik škole, Kent Frandsen, rekao je kako škola već godinama ima pravila oblačenja za maturu. Nisu ih imali potrebe mijenjati jer ih, do sada, nitko nije pobijao. Istražuju je li moraju dozvoliti te koliko je ispravno zabraniti želju maturantici. Njezin odvjetnik, iz Udruge za građanske slobode, tražio je federalni sud da izda mjeru koja prisiljava školu da joj dozvoli da se odjene kao dječak.
- Studenti imaju pravo na slobodu govora - rekao je odvjetnik i dodao kako je zabrana, spolna diskriminacija.
U tužbi, također, stoji kako škola ne određuje odjeću na temelju spola te kako ona i kolegice stalno nose hlače. Ipak, škola joj je rekla kako samo dječaci mogu nositi smoking na proslavu mature.
- Mislim kako ne bi trebali svašta dozvoljavati djeci. Škola bi trebala povući granicu jer djevojka se tako seksualno opredjeljuje - rekao je direktor udruge američke obitelji Indiane.
Kolegice iz škole smatraju kako nije pošteno da se zabranjuje nešto tako konzervativno, a istovremeno dozvoljava mladim djevojkama da nose prozirne ili prekratke haljine.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • axlica 14.03.2009.

    valjda bi svatko trebao imat prava da maturira u čem god hoće, kaj god ona bila. a vi anti gej maloumnici mi se stvarno gadite. očito za vas nije moderan život kad nemrete prihvatit neke nove pokrete. stoga slobodno odite u neku spilju i uživajte. i btw, za informaciju, nisam lezba :P

  • žela 14.03.2009.

    ajme meni, koliko negativnih. očito ih ima i među nama. krasno

  • mademoiselle 14.03.2009.

    Pa je li lezbijka il transvesti ??? il san ja zaostala za ovim današnjim naprednim svijetom !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare