To je to što me zanima!

Lijanović i njegovi pristaše pokušali odsjeći Dubrovnik

Jerko Ivanković Lijanović je htio blokirati cestu za Hrvatsku zbog promjene načina glasovanja za državljane u dijaspori. Najavio je novu blokadu
Vidi originalni članak

Oko 20 članova i simpatizera Narodne stranke radom za boljitak BiH, predvođeni dopredsjednikom Jerkom Ivankovićem Lijanovićem, u nedjelju nisu uspjeli blokirati cestu na izlazu iz Neuma prema Dubrovniku. Policajcima iz Neuma pridružili su se specijalci iz Mostara. Bili su spremni silom spriječiti blokadu prometa prema Hrvatskoj.
- Nije bilo poteškoća u prometovanju na hrvatskim graničnim prijelazima Klek i Zaton Doli prema Dubrovniku i od njega prema ostalim dijelovima Hrvatske - kaže glasnogovornica dubrovačke policije Marija Gjenero.
Jerko Ivanović Lijanović blokadom je htio prosvjedovati, kako kaže, zbog odluke HDZ-a i SDP-a iz Hrvatske o glasovanju dijaspore u BiH na hrvatskim parlamentarnim izborima. Dogovor o ustavnim promjenama prema kojem hrvatski građani iz dijaspore mogu glasovati samo u diplomatskim i konzularnim predstavništvima smatra štetnim za Hrvate iz Bosne i Hercegovine. Ministar unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije Zoran Krešić rekao je da Lijanović nije pokušavao blokirati prometovanje. Ministar je dodao da bi ga spriječili i da pokušao jer za Neum vrijede uvjeti slobodnog prometovanja na temelju dogovora Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Doznajemo da je Lijanović najavio novu blokadu 27. lipnja u Neumu.

SUVLASNIK INDUSTRIJE I KANDIDAT ZA PREDSJEDNIKA
Jerko Ivanković Lijanović zastupnik je u parlamentu BiH i kandidat Narodne stranke Radom za boljitak (NSRzB) za hrvatskog člana predsjedništva BiH. Kao temelje svoje politike isticao je inzistiranje na gospodarskim, a ne međunacionalnim problemima Hrvata u BiH. Dogovor o ustavnim promjenama SDP-a i HDZ-a nazvao je izdajom.
- Nećemo prihvatiti ovakvo poniženje, još jednu prevaru HDZ-a u nizu - rekao je tad dopredsjednik NSRzB-a. Osim političke karijere, Lijanović je i suvlasnik Mesne industrije Lijanovići iz Širokog Brijega.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • stari mudrac 06.06.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • lang 06.06.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • džag 06.06.2010.

    koliko je taj narod drzak

Komentiraj...
Vidi sve komentare