To je to što me zanima!

Liječnica iz HZJZ-a objasnila je kako se omikron razlikuje od drugih sojeva korona virusa

O proboju novog soja u Hrvatsku Nemeth-Blažić rekla je da će to ovisi o intenzitetu putovanja i da je teško predvidjeti kad bi se to moglo dogoditi. Naglasila jeda treba pojačati higijenu
Vidi originalni članak

Tatjana Nemeth-Blažić iz HZJZ-a komentirala je za N1 novi soj koronavirusa koji je otkriven u Južnoafričkoj Republici.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Prije tri dana je detektirana najnovija varijatna, izaziva zabrinutost jer ima najveći broj mutacija od dosad detektiranih što povećava rizik da će biti promijenjena u nekim zanačajkama – zaraznosti ili kliničke slike. Zasad je oprez zbog te genetske strukture prisutan, intenzivno se prati. Zato se treba cijepiti, pogotovo oni koji su u većem riziku bolesti. Opet se naglašava da su zbog ove mutirane varijante nefarmaceutske mjere opet na prvom mjestu – više misliti na pojačanu higijenu, nošenje maski, izbjegavanje okupljanja i putovanja - rekla je Tatjana Nemeth-Blažić.

IMUNOLOG MARUŠIĆ: 'Onaj prosvjed je sramota za inteligenciju. Nemojte biti tako blesavi. Za Lauca sam Einstein'

Govoreći o razlikama u odnosu na ostale sojeve, rekla je:

- To je slično, a razlika u odnosu na deltu i sve dosad otkrivene je to što ima veću razliku u genetskoj strukturi, različitija je pa bi zato mogla imati posljedice s težim oblicima bolesti. To se još sa sigurnošću ne zna. Pripremili smo pojačane mjere na granici, pogotovo putnika koji dolaze s mjesta gdje je detektirana nova varijanta.

VELIKA TUGA Korona u Osječko-baranjskoj: Preminulo i dvogodišnje dijete, imalo je ozbiljne komorbiditete

O proboju novog soja u Hrvatsku rekla je da će to ovisi o intenzitetu putovanja i da je teško predvidjeti kad bi se to moglo dogoditi.

- Treba podsjetiti da je potrebno učiniti sve što možemo da spriječimo teže oblike bolesti covida-19 da ne ugrozimo pružanje zdravstvene zaštite za druge bolesti - naglasila je

S prvom dozom cjepiva protiv koronavirusa je cijepljeno 53% ukupnog stanovništva, a 63% odraslog.

'TREBA BITI OPREZAN' Vagić: U bolnicama je vrlo mali transfer virusa, gotovo ga i ne vidimo, novi soj me ne brine

- Ljudi imaju potrebo izraziti mišljenje. Važno je usredotočiti se na prevenciju, usmjeriti se na odgovorno ponašanje - rekla je Nemeth-Blažić o prosvjedima.

Idi na 24sata

Komentari 86

  • jamarko 28.11.2021.

    Tebi se mozak razlikuje od normalni ljudi

  • Legalno Ilegalno 28.11.2021.

    Džaba se trudite narod je shvatio laži koje promovišete putem medija. Stvari sa ovom lažnom pandemijom je potpuno jasna. Po nalogu globalista hoćete uvesti novi neo nacistički diktatorski poredak,bez otpora naroda ,a to vam neće proći.

  • 28.11.2021.

    Stvarno smo glup narod

Komentiraj...
Vidi sve komentare