To je to što me zanima!

Liječnici ipak krivi za smrt malog Luke nakon poroda?

ODGAĐALI CARSKI REZ: Stigli su dokazi protiv liječnika bolnice Sestara milosrdnica. Majka je u ožujku rodila Luku, koji je umro nakon mjesc dana
Vidi originalni članak

Inspekcija Ministarstva zdravstva pregledala je dokumentaciju i izjave osoblja Kliničke bolnice Sestara milosrdnica u Zagrebu koje je sudjelovalo u porođaju Marine Milek (25). Inspektori su pronašli liječničke propuste jer traže disciplinski postupak protiv odgovornih pred Hrvatskom liječničkom komorom. Slučaj će također proslijediti i Državnom odvjetništvu. Marina Milek iz Zagreba je u ožujku rodila Luku, koji je mjesec dana poslije umro. Za njegovu smrt optužuje ginekologa Lj. J., koji ju je porodio. Prenijela je trudnoću 11 dana, a trudove je dobila tek nakon tri dana u bolnici. Dijete ipak nije izlazilo. Prošli su noć i jutro, a oko 16 sati su, ispričala je Marina, uvidjeli da beba gubi vitalne funkcije. Babica nije mogla pronaći otkucaje dječakova srca.
- Osoblje je u panici vikalo i bacalo stvari, a babica je pozvala ginekologa. On se izvikao na nju i satima odgađao carski rez - kaže Marina. Rodila je tek u 21 sat dječaka bez znakova života i punog masnica. U komi su ga prevezli na Rebro, gdje je umro. Marina traži da liječniku iz Vinogradske oduzmu dozvolu za rad.
- Oni su ubili moje dijete. Nema prikladne kazne za to, ali se takvom nemaru mora stati na kraj - rekla je Marina.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • sanjarib 18.08.2009.

    Draga Mama, Vaša tragedija me je rasplakala. Želim Vam da istrajete u Vašem postupku protiv nečovečnost sebičnosti i egoizma, samo budite hrabri.

  • pero perić_1 17.08.2009.

    NE POSTOJI ADEKVATNA KAZNA NA OVOM SVIJETU ZA TAKVE \"DOKTORE\"!!! Teško mi je u ovakvim trenucima vjerovat da će ih sve stiči kazna Božja ali možemo se samo nadati...

  • pero perić_1 17.08.2009.

    Žao mi je djeteta i njegove majke jer sam sličnu sudbinu i sama iskusila na Sv. Duhu, ali na sreću moje dijete je živo samo ima tri godine i još ne govori, a doktorima sam rekla nakon 20 sat dripa da ću im pozvat policiju ako me ne porode. Tek onda su me odveli na carski!!!!! GAMAD PROKLETA, UBIT IH TREBA SVE!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare