To je to što me zanima!

Liječnici ljuti: Predsjednica nas vrijeđa i omalovažava naš rad!

Liječnici su na Kolindinu izjavu kako se pri odlasku doktoru očekuje cvijeće ili čokolada rekli da iznosi neutemeljene predrasude i tako omalovažava njhovu etičnost
Vidi originalni članak

Hrvatska liječnička komora u utorak je ocijenila uvredljivom i neprihvatljivom izjavu hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović koja je na primanju međunarodnih dopisnika akreditiranih pri EU rekla da u Hrvatskoj "kada idete kod doktora, svi očekuju da donesete barem cvijeće, čokoladu i slične stvari“.

Smatraju da takvom izjavom, prema pisanju britanskog The Guardiana, a koju su prenijeli i hrvatski mediji, predsjednica Grabar Kitarović iznosi neutemeljene predrasude i time omalovažava etičnost liječnika u Hrvatskoj i njihov predani rad. 

VIDEO: SIJAMSKE BLIZANKE SLAVE Hrvatsko čudo: 'Naše ljepotice zaslužuju veliki tulum i torte'

- Hrvatska liječnička komora kao krovna organizacija liječnika uvijek se beskompromisno zauzima za odgovorno, profesionalno i etično obavljanje liječničke profesije. Ovakva paušalna i neistinita izjava vrlo je neodgovorna, ugrožava ugled liječničke profesije i može narušiti povjerenje pacijenata u hrvatske liječnike, rekla je predsjednica Povjerenstva za medicinsku etiku i deontologiju HLK-a Lada Zibar.

ZDRAVA PROBAVA Liječnici: Ovo je znak da nešto nije u redu s vašim zdravljem!

U priopćenju su istaknuli i da je ono što hrvatski liječnici očekuju, a što je predsjednica Grabar Kitarović propustila spomenuti - rješavanje problema nametnute protuzakonito visoke radne satnice, donošenje Zakona o plaćama liječnika, rješenje nereprezentativnosti i prestanak upornog ignoriranja zahtjeva liječnika za samostalnim pregovaranjem, rješavanje problema nasilja u zdravstvenim ustanovama… 

- Popis problema u zdravstvu je ogroman i jedino što liječnici u Republici Hrvatskoj očekuju je da vladajući i zdravstvena administracija počnu učinkovito rješavati nagomilane probleme, poručili su iz Hrvatske liječničke komore.

Idi na 24sata

Komentari 110

  • marioantoneli 16.01.2020.

    Nisu krivi liječnici, oni su zadnji po tom pitanju. Problem i nered stvaraju gospođe na šalterima, i način njihovog obavljanja poslova. Kada bi malo pročačkali naručivanja, tu bi se našlo svakakvih nelogičnosti. One su te koje sebi uzimaju za pravo da su upravo one iznad liječnika. Od tih gospođa maltene ovise tuđi životi i namjerno kod nekih pacijenata odgađaju prioritetne preglede. Kako objasniti da pacijent koji ima uputnicu za hitan pregled na CT-u dobije termin tek za godinu dana, a s druge strane pacijent za rutinsku kontrolu na CT-u dobije termin za deset dana. Dakle, u bolnicama korupcija počinje već na samim šalterima za naručivanje.

  • morana1 15.01.2020.

    Ne treba stvari generalizirati - iz osobnog iskustva znam da medicinsko osoblje i liječnici ne traže i ne očekuju ništa , ali sami pacijenti nastoje im se na neki način zahvaliti nakon liječenja - buket cvijeća ili bombonijera izraz su zahvalnosti , a ne poticaj na mito i korupciju. PreCjednica - "moralna vertikala "drži nam lekcije i blati nas po svijetu - sramota! Bolje bi joj bilo da šuti i neka se sjeti torte i pjevanja Uskokovom osumnjičeniku Bandiću ili Mamićevih rodjendanskih poklona i neka u tome treži mito i korupciju, pogodovanje , a ne u radu liječnika i med.osoblja!

  • 15.01.2020.

    Upravo sad idemo kod onkologa...vrecica je spremna....koliko ih je bilo dok se dode do onkologa nema broja al nije mi zao...to je kao da smo otisli na pice pa na moj racun jer na srecu imam takav odnos sa svima, prvo smo prijatelji onda pacijent i lijecnik.

Komentiraj...
Vidi sve komentare