To je to što me zanima!

Liječnici mogu raditi u fušu, ali samo ako to zasluže radom

Privatni rad su strogo zabranili samo ravnateljima bolnica, njihovim zamjenicima i pomoćnicima. Ostali ga moraju zaslužiti opsegom rada u svojoj matičnoj bolnici
Vidi originalni članak

Ministarstvo zdravstva prvi put je donijelo pravilnik s utvrđenim kriterijima koje moraju zadovoljiti liječnici iz javnog sektora ukoliko žele dobiti dopusnicu za ugovorni rad s privatnom zdravstvenom ustanovom. Privatni rad su strogo zabranili samo ravnateljima bolnica, njihovim zamjenicima i pomoćnicima. Ostali ga moraju zaslužiti opsegom rada u svojoj matičnoj bolnici. Pravilnik kojeg je donijelo Ministarstvo zdravstva se sastoji od četiri članka koja se uglavnom odnose samo na uvjete za dopusnicu za izvanbolnički posao. Odobrenje za izvanbolnički rad neće moći dobiti više od 50 posto liječnika po medicinskim djelatnostima, piše Večernji list.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • fijuman 18.12.2010.

    što je najgore rade u većini bolnica koje je ovaj naš napaćeni i opljačkani hrvatski narod gradio i radio, te plaća doprinosima i samodoprinosima. što su naše vlade do sada u zadnjih 2o godina napravile u zdravstvu. Ništa! Grade neke potrebne i nepotrebne megalomanske bolnice i zgrade uz fušarenje da nakon par mjeseci propuštaju krovovi, instalacije ili otpadaju dijelovi fasade, a što je najgore zadužili su nas za 300 godina unaprijed i onda se još u takvom jadnom zdravstvu moraš naručivati po 6 mjeseci unaprijed i kada dođeš po još nekoliko sati čekati. Sramota da ne može biti veća, ali svaka čast svim medicinskim sestrama iz cijelog zdravstva jer su one osnova i stup svega s obzirom da najviše vremena provedu sa pacijentima.

  • hostzg 18.12.2010.

    @marinko: Na primjer opća medicina - u Italiji na 1650 pacijenata dolazi 9 liječnika opće medicine. U Hrvatskoj na 2000 pacijentata dolazi jedan liječnik opće medicine. E pa nije isto napraviti dnevno 10 pregleda i 80 i u svih 80 biti jednako koncentriran. Dam ti ja 80 zadataka iz matematike pa ih riješi u 8 sati bez jedne greške. Može? @meryy: Uz sva sr***a sa zdravstvom u Hrvatskoj, po kvaliteti zdravstvene usluge, broju liječničkih pogrešaka i broju izliječenih pacijenta Hrvatska je svega dva mjesta ispod Njemačke u kojoj ima puuuuno više liječnika, puno je veći standard i pacijentu i liječniku. Problem je u tome što jedan od 10.000 slučaja se zakomplicira, onda to dođe u novine i onda mi Hrvati svi stanemo protiv liječnika jer smo takav piz****ski narod i kad su liječnici u pitanju ponašamo se kao da smo svi apsolutno nepogrešivi jer ćim netko dobiva plaću za nešto ni u kojem slučaju ne smije pogriješiti ( uzmimo vladu na primjer ). @HectorTheGreat: Pa ti čekaj 6 mjeseci. Nikakva pripravnost se ne plaća tisuću kuna. Jedno 24-satno dežurstvo u bolnici se naplaćuje 400 kn tako da ne ke**aj. Moja sestra dežura svaka 2 dana i mora tako jer nema izbora - premalo ljudi ima. To su dežurstva od 24 sata (a ne kako se neki drugi pretrgavaju na noćnim dežurstvima od 8 sati). Osnovica plaće joj je 4005 kn. (meni je veća a nisam liječnik ). Činjenica da liječnik odrađuje najmani dio posla u liječenju pacijenta ti ne stoji jer drugi nemaju to znanje, onda liječnik je taj koji će reći kada i što će se raditi i na kraju ako dođe do problema liječnik je taj koji će naje...i.

  • HectorTheGreat 18.12.2010.

    i onda od doktora dobijes dijagnozu kojoj se mora hitno pristupiti ljecenjem ali,, u bolnici se ceka 6mj ili godinu dana ali eto, ona sasvim slucajno ima i privatnu kliniku gdje se moze doci sutra na red i to za samo 2 ili 3 tisuce kuna..... sramota!!! naplacuju preko tisucu kuna od drzave jedan dan pripravnosti a u pravilu taj isti dan rade privatno jer,, pripravnost je zapravo totalna izmisljotina za vadjenje novca i nista drugo. ako ljecnik treba biti pripravan zasto ne trebaju biti i sestre, laboranti i ostalo osoblje? ionako ljecnici odradjuju najmanji dio posla u ljecenju jedne osobe a ako se posao povecava nenajavljeno, povecava se svima zar nije to logicno?

Komentiraj...
Vidi sve komentare