To je to što me zanima!

Liječnici: 'Nećemo upisivati one koje se nisu cijepili kod nas...'

Iz Hrvatske udruge ugovornih ordinacija (HUUGO) ukazuju da su ranijih mjeseci upozoravali da će doći do problema pri izdavanju covid potvrda.
Vidi originalni članak

Iako je Ministarstvo zdravstva u petak pozvalo građane koji nisu zabilježeni u registru cijepljenih da se jave svojim obiteljskim liječnicima kako bi ih oni upisali, obiteljski liječnici to odbijaju, javlja Večernji.

POGLEDAJTE VIDEO: Brzi testovi na koronu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- To nije moguće jer svaki cjepitelj odgovara za odrađeni posao cijepljenja i upis osoba koje je on procijepio pod svojom šifrom uz broj otisnut na bočici cjepiva. Ne mogu upisati cjepiva koja se ne vežu za moje ime i na temelju potvrde za koju ne znam je li ispravna -  objašnjava dr. Sanja Klajić Grotić.

Pacijentima koji je zovu jer ne mogu dobiti covid potvrdu kaže da pričekaju dok ne stignu upute ministarstva i stožera jer medijske objave nisu službene upute. Jednako postupaju i brojni drugi liječnici obiteljske medicine.

Oni koji su cijepljeni, ali nisu upisani u registar ne čine jedinu kategoriju ljudi koji ne mogu dobiti covid potvrde. Iz Hrvatske udruge ugovornih ordinacija (HUUGO) ukazuju da su ranijih mjeseci upozoravali da će doći do problema pri izdavanju covid potvrda.

UŽIVO: SVE O KORONA VIRUSU SAD će donirati 500.000 doza Pfizerovog cjepiva siromašnim zemljama kroz COVAX program

Ponovno su reagirali kad je dana preporuka da se oni koji su preboljeli covid cijepe samo jednom dozom, jer nijedan proizvođač cjepiva ne govori o samo jednoj dozi, nego o dvije (osim kad je riječ o cjepivu Janssen).

I zaista, nakon nekog vremena pokazalo se da u nekim zemljama ne priznaju cijepljenje jednom dozom nakon preboljenja kao cjelovitu zaštitu od covid-19 infekcije

Idi na 24sata

Komentari 10

  • belgijan malinois 12.06.2021.

    nabijte si covid putovnicu u guzicu

  • M.Sil 10.06.2021.

    Zanimljivo kako se niti jedan poznati nogometas nije cijepio.🤔

  • fukodlak1986 10.06.2021.

    A hocete uopce upisivati cjepljene ili cete opet slagat neku brojku ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare