To je to što me zanima!

Liječnici o masakru u srpskoj školi: 'Ovo je gore od scenarija kojeg smo svi mogli zamisliti'

Razmišljala sam gdje mi je dijete, kako da odem po nju, u sljedećih 20 sekundi stigla nam je strašna vijest da ima najmanje deset teško ozlijeđenih, ispričala je doktorica
Vidi originalni članak

Mene je zvala kći iz jedne učionice koja je bila do učionice u kojoj se pucalo i tražila da pošaljemo ekipu, učiteljica joj je rekla da se javi, ispričala je liječnica Ivana Stefanović iz beogradske Hitne pomoći za RTS

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Njezina kći ide u beogradsku Osnovnu školu Vladislav Ribnikar te je za vrijeme krvavog pohoda, u kojem je dječak (13) ubio osmero kolega i zaštitara, bila u susjednoj učionici.

Kako je objasnila doktorica, učiteljica je rekla učenici da je nazove.

Dodala je da su na jutarnjem sastanku saznali za pucnjavu u školi, ali da to nitko nije shvatio ozbiljno jer su, kako kaže, mislili da se radi o lažnoj dojavi. 

POGLEDAJTE VIDEO: DUGI RED ZA UPIS U KNJIGU ŽALOSTI

Strašno saznanje

- Razmišljala sam gdje mi je dijete, kako da odem po nju, u sljedećih 20 sekundi stigla nam je strašna vijest da ima najmanje deset teško ozlijeđenih i krenula sam s prvom ekipom koja je bila planirana da ide, pa sam stigla na mjesto događaja kao četvrta ekipa", rekla je. 

- Koliko god te vijesti bile strašne, nisu nas mogle pripremiti na ono što ćemo tamo zateći. Ovo je gore od najgoreg scenarija koji sam mogla zamisliti - dodala je.

POGLEDAJTE VIDEO: 'PRIĐEM KROZ VRATA ŠKOLE I LEŽI ČOVJEK MRTAV'

UČIONICA PORED Novi detalji masakra u srpskoj školi: 'Učiteljica je zaključala vrata, dječak je i njih htio ubiti'

'Svima je bilo teško'

Zlatko Perišić, kirurg iz Kliničkog centra Srbije, bio je dežurni liječnik u noći kada se dogodila tragedija u okolici Mladenovca i Smedereva.

- Nisam direktno bio uključen u brigu o djeci, ali bilo mi je teško sve to gledati. Sin jedne kolegice je bio u operacijskoj sali, svima nam je bilo teško - istaknuo je.

- Tog četvrtka imali smo puno posla, operacija, nekoliko hitnih operacija, a oko pola 12 s reanimacije me nazvala dr. Ksenija Petrović i rekla mi za novo masovno ubojstvo. Bio sam u dvorani, nismo imali pravih informacija. Zvao sam sve kirurge, svi su bili tu, čekali smo - kaže kirurg.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • Istra No.1 07.05.2023.

    Samo neka gledaju nasilje u realitije na televiziji...dobro se uče..

  • ksenijast 07.05.2023.

    ....pa lijecnik je ucio dite da puca i koristi oruzje...vas kolega...

  • problematik 07.05.2023.

    Ovo je strašno za pročitati ali se kao čovjek zapitam da li je itko žalio našu hrvatsku djecu, žene, starce koji su ni krivi ni dužni ubijeni u svojim domovima za vrijeme Domovinskog rata. Pa zar su oni bili manje vrijedni od ovih u Beogradu. Da se ne shvati krivo nikad nisam niti ću opravdati bilo koje zlo otkud da je došlo i tko ga je napravio!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare