To je to što me zanima!

Liječnici izlaze pred bolnice da spriječe manipulaciju Ostojića

Prema podacima Ministarstva u štrajku je jučer sudjelovalo samo 19 posto liječnika i 16 posto medicinskih sestara, dok sindikati tvrde da je odaziv bio 70 posto
Vidi originalni članak

Liječnici i medicinske sestre ušli su u drugi dan štrajka s kojim planiraju nastaviti sve dok se ne ispune njihovi zahtjevi. 

Ministarstvo i sindikati imali su potpuno različite informacije o odazivu štrajku prvi dan. Tako je prema podacima Ministarstva, u njemu sudjelovalo samo 19 posto liječnika i 16 posto medicinskih sestara, dok sindikati tvrde da je odaziv bio 70 posto. 

Kako bi dokazali da je brojka štrajkaša koju je objavilo Ministarstvo zapravo manipulacija, liječnici i sestre će u petak u 11.55 sati izaći pred bolnice.

Akciju "5 do 12" sindikati liječnika i medicinskih sestara provest će kako bi pokazali građanima pravu istinu o broju medicinskog osoblja koje je u štrajku. Iz sindikata tvrde kako se broj ljudi u štrajku kretao od 50 pa do čak 100 posto u nekim bolnicama, no u prosjeku je to bilo oko 70 posto.

Štrajk liječnika i medicinskih sestara počeo je u srijedu u sedam sati. Njime traže novi kolektivni ugovor radi povećanja iznosa dodataka za prekovremene sate, dežurstva i pripravnosti.

Idi na 24sata

Komentari 54

  • boki 87 19.09.2013.

    Baš me zanima kada če ova država planuti...

  • Hećim 19.09.2013.

    Pa dobro zar je bitno koliko je zdravstvenih radnika u štrajku, važna je činjenica da su u štrajku, i razlozi koji su ih na to nagnali. Pa ako i rade, pa i usporeno, to je samo znak da im nije cilj uništiti nešto ili naštetiti nekome, oni samo prosvjeduju. Ne treba stvar dovoditi do apsurda, i kockati se sa zdravljem i životima. No nekome to nikako da odozo dođe do glave ......

  • stremiti 19.09.2013.

    Liječnici imaju plaću 9-10 000 kuna a sve ostalo pa i Babićevo zarađeno je na dežurstva i dodataka za šefa odjela. Sad ispada da bi liječnici trebali i dežurati nedjelje, Božiće i sl.za za 10 000 kuna. Bolje da je sindikalac Babić zaradio pošteno na dežurstvima nego da mu plaću nadopunjavaju farmaceutske tvrtke kao Ministru Ostojiću i njegovim ravnateljima, a onda raste potrošnja lijekova i dugovi u zdravstvu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare