To je to što me zanima!

Beba u remisiji: Doktori uspjeli suzbiti HIV kod novorođenčeta

To je prvi slučaj tzv. funkcionalnog izlječenja novorođenčeta, rijedak događaj kada osoba postigne remisiju bez daljnje terapije. Liječnici ne znaju je li ovo doista lijek
Vidi originalni članak

Liječnici sada imaju čvrste dokaze da su uspjeli suzbiti virus HIV-a kod novorođenčeta. Naime, beba iz Mississippija rođena s virusom izliječena je nakon vrlo ranog liječenja standardnim lijekovima, prenosi Huffington Post.

Liječnici su bili skeptični jer su sumnjali da se dijete doista zarazilo u majčinoj utrobi, već su mislili da je test bio pozitivan zbog izloženosti majčinoj krvi. No, nova izvješća koja je u srijedu objavio New England Journal of Medicine izričito dokazuju da je djevojčica, koja danas ima 3 godine, bila zaražena HIV-om. Liječili su je neobično agresivno i sada više nije pozitivna iako je prestala uzimati lijekove prije 18 mjeseci. 

To je prvi slučaj tzv. funkcionalnog izlječenja novorođenčeta, rijedak događaj kada osoba postigne remisiju bez daljnje terapije i kada analiza krvi pokazuje da se virus nije umnožio. Liječnici, međutim, još ne mogu reći je li ovo lijek za novorođenčad jer ne znaju postiže li terapija jednak učinak i kod druge djece

Idi na 24sata

Komentari 29

  • prosvjetitelj 25.10.2013.

    točno se zna politika farmaceuta- eksperimentiraju s lijekovima i traže najbolji a to je upravo onaj koji moraš uzimati cijeli život kad se zaraziš. a cilj im je zaraziti cijelo čovječanstvo jer mogu tako kontrolirati svijet.

  • Bad Blue Boy 24.10.2013.

    Doli Hiv!!!

  • zahira45 24.10.2013.

    Samo neka djevojčica bude dobro. O farmaceutskoj mafiji sada neću ništa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare