To je to što me zanima!

Liječniku kazna 6000 kn ako otvori bolovanje bez osnove

Svi liječnici koji mjesečno ne predaju stopu bolovanja od 2,5 posto dobit će bonus od jedan posto mjesečnog limita, tj. oko 400 kuna, istaknuli su iz HZZO-a
Vidi originalni članak

HZZO će od 1. rujna ove godine provoditi pojačane kontrole propisivanja bolovanja kako bi ostvarili uštede od pet milijardi kuna zaduženom zdravstvenom sustavu. Večernji list javlja kako će se posebno voditi računa kolika je mjesečna stopa bolovanja u liječnika obiteljske prakse.

Svi liječnici koji mjesečno ne predaju stopu bolovanja od 2,5 posto dobit će bonus od 1 posto mjesečnog limita, tj. oko 400 kuna. Iz HZZO-a su istaknuli kako se radi o sprečavanju propisivanja neopravdanih bolovanja, a ne o rezanju prava pacijenata.

- Budući da su s oko šest tisuća kuna kažnjeni liječnici koji neopravdano otvore bolovanje, istom će kaznom biti kažnjeni i oni koji uskrate to pravo – upozorio je Siniša Varga, čelnik HZZO-a. 

>>> Više pročitajte u Večernjem listu

Idi na 24sata

Komentari 142

  • misko2k 22.08.2013.

    Da mi doktor ne bude kažnjen moram u srid lita kašljucat kad dođem do njega i oboje smo hepi :)

  • kavasaki74 22.08.2013.

    apsolutna podrška ministarstvu, doduše ne bi trebalo baš plačati doktore da se ne daju lažna bolovanja (no to je teško iskorjeniti), s obzirom da mi žena i šogor rade u državnim firmama poprilićno sam upoznat sa tim "bolovanjima"

  • Halo Bing, kako brat 22.08.2013.

    Kad se malo bolje razmisli ni to ni tak loše. Vlada u Hrvata, eto, razmišlja kak smanjiti nezaposlenost i pomoći poduzetništvo. Svaka bu firma morala imati zaposlenoga jednog ili više grobara, a i potaknul bu se posel pogrebnim firmama. Jedino nije jasno dal će poslodavci u krugovima svojih poslovnih prostora morati imati groblja i kripte. Možda i krematorije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare