To je to što me zanima!

Lijepio plakate za prosvjed protiv Vlade pa ga priveli

Glasnogovornik grupe s Facebooka koja organizira prosvjed obavijestio je medije o privođenju mladića koji je odmah istupio iz grupe
Vidi originalni članak

Policija je u noći na ponedjeljak, oko 3.40 sati, privela aktivista (23), koji je na Trgu bana Jelačića u Zagrebu lijepio plakate za prosvjed protiv Vlade 5. prosinca. Priveli su ga prekršajnom sucu jer je lijepio plakate na kojima piše “Stegnite vi remen, bando lopovska”, a za koje policija tvrdi da remete javni red i mir. Aktivist je poslao pismo u kojem je naveo kako ga je policija držala osam i pol sati u policijskoj postaji. Dodaje kako ga nisu na kraju odveli prekršajnom sucu, nego mu je policajac, puštajući ga kući, rekao da više ne lijepi plakate.
Kako tvrdi glasnogovornik grupe koja organizira prosvjed, Dalibor Markušić, privedeni mladić nema veze s organizacijom prosvjeda zakazanog za 5. prosinca u svim većim gradovima. Po njegovim riječima sjedio je u stanici s osumnjičenim silovateljem. Navodno je policajac bio usredotočen samo na osobne podatke privedenog, te je o prosvjedu pitao tek odakle mu plakati. Oko 12.30 sati pustili su ga iz stanice. Mladić je odmah istupio iz Facebook grupe, u kojoj nije bio član pod pravim imenom, jer vjeruje kako bi mogao završiti 'u buksi'. Tvrdi da mu je to bila 'najgora noć u posljednjih 5-6 godina'.
- Pošto se našoj molbi odazvao veliki broj ljudi, organizatori strahuju da će isti isto tako završiti u policijskoj postaji na ispitivanju, i da je to jedan od načina vlasti da pokušaju spriječiti nas u našim nastojanjima - istaknuo je Markušić. Policija se još nije oglasila na naš upit o tom slučaju. Tjednik Nacional također je objavio da je jedna osoba privedena u Zadru iz istog razloga.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • šamar 03.12.2008.

    da,da to je ono sta vlada zeli i to je dobila...svi su se usrali od straha...a sad nas mogu gaziti dalje!

  • odad 03.12.2008.

    e stvarno... kap previše...

  • zanica 02.12.2008.

    svi su to dobri političari, ali svako vodi svoju politiku, a ne u interesu hrvatskog naroda

Komentiraj...
Vidi sve komentare