To je to što me zanima!

Likvidacija? Jedan od ubojica iznenada poginuo u prometnoj

Meshal Saad al-Bostani, jedan od 15 agenata koji su mučili i ubili Jamala Khashoggija, saudijskog novinara u konzulatu u Istanbulu, preminuo je u prometnoj nesreći nedugo nakon povratka kući
Vidi originalni članak

Jedan od 15 agenata osumnjičenih za ubojstvo saudijskog novinara Jamala Khashoggija iznenada je poginuo u prometnoj nesreći, javljaju turski mediji. 

Radi se o Meshalu Saad al-Bostaniju, poručniku specijalnih jedinica Kraljevskog zrakoplovstva saudijske vojske. 

UBILI GA U KONZULATU? SAD Saudijcima: Riješite slučaj novinara, imate još par dana...

U Tursku je doputovao zajedno s još 14 agenata, a na dan nestanka saudijskog novinara napustio je Istanbul privatnim letom. Neki istražitelji pretpostavljaju da su u diplomatskoj prtljagi (koju policija ne smije pregledavati) odnijeli i raskomadano Khashoggijevo tijelo. 

Turski mediji nisu precizirali ni vrijeme ni mjesto nesreće u kojoj je poginuo al-Bostani, zbog čega su same okolnosti nesreće vrlo sumnjive, piše Business Insider. 

Raskomadali ga, odrubili mu glavu... 

Khashoggi, kritičar saudijskih vlasti, posebice prijestolonasljednika Mohamada bin Salmana, lani je iselio u Sjedinjene Države zbog straha od uhićenja nakon što je kritizirao neke odluke bin Salmana i vojnu intervenciju Rijada u Jemenu. Nestao je nakon ulaska u saudijski konzulat u Istanbulu 2. listopada, a tamo je došao kako bi izvadio dokumente za vjenčanje s turskom zaručnicom. 

Prema audio zapisu kojeg posjeduje turska vlast, a preslušali su ju i nadležne službe u SAD-u, Khashaggija su prvo mučili, a potom i ubili. Neki mediji navode da su mu odrezali prste, komadali ga život i na kraju mu odrubili glavu. 

UBOJSTVO JAMALA KHASHOGGIJA Raskomadali novinara: Ostavili dijelove u Beogradskoj šumi?

Gdje mu je tijelo završilo i dalje je misterija. Poput teorije da se, u dijelovima, krije u diplomatskim torbama agenata, druge pak kažu da je zakopan u Beogradskoj šumi nedaleko Istanbula. 

Prije dva dana otkriven je još jedan agent, doktor Salah Muhammad al-Tubaigy kojeg se sumnjiči da je novinara krenuo komadati dok je još bio živ. Prema pisanjima stranih medija, na audio snimci se čuje kako al-Tubaigy govori da "lakše to radi kad sluša glazbu", te preporučuje i ostalim agentima da učine isto. 

UBOJSTVO NOVINARA Stavio je slušalice u uši i počeo ga komadati: 'I vi trebate tako'

 

Idi na 24sata

Komentari 30

  • Hiroo_Onoda 20.10.2018.

    Izgleda da su ubojice sami sebi potpisali smrtnu osudu.

  • jo2hn8ny 19.10.2018.

    I onda će ljudi govoriti da su teorije zavjere plod nečije bujne mašte.

  • Voltaire_ 19.10.2018.

    Ja mislim da je ovu provokaciju izveo Putin !! Da diskriminira velikoga USA prijatelja , i kad to potvrdi gospodja Theresa May nema popravnoga ..hehehehehehe.

Komentiraj...
Vidi sve komentare