To je to što me zanima!

Likvidacija u Beogradu: Boss Luka Bojović je idući na redu?

Srbijanska policija traga za ubojicom poznatog odvjetnika Dragoslava Ognjanovića koji je branio šefa Zemunskog klana Luku Bojovića, Slobodana Miloševića...
Vidi originalni članak

Motiv likvidacije koja je šokirala Srbiju zasad je nepoznat, ali ne isključuje se mogućnost da je odvjetnik još jedna žrtva u dugogodišnjem ratu Bojovića i Šaranovića, piše Blic.

Ognjanović (57), kojeg su zvali i 'đavolji odvjetnik', bio je jedan od najpoznatijih srbijanskih odvjetnika za kazneno pravo. Svojedobno je bio član odvjetničkog tima koji je u Haagu branio Slobodana Miloševića.

Branio je i njegovu suprugu Miru Marković, a posljednjih godina uglavnom je zastupao Luku Bojovića, šefa Zemunskog klana, njegovu obitelj i suradnike. Bojović se trenutačno nalazi u španjolskom zatvoru, gdje služi kaznu od 18 godina zatvora zbog pripadanja zločinačkoj organizaciji.

Obračuni traju već godinama

Nakon nestanka Slobodana Radonjića 2009., za kojeg se pretpostavlja da je ubijen po nalogu Bojovića, ubijeni su i Slobodanov otac Danilo te njegov kum Branislav Šaranović, koji su, pisali su srbijanski mediji, u samostalnoj istrazi Slobodanova nestanka, ušli u trag Bojoviću.

Zbog osvete za ubojstvo, Šaranović je naredio ubojstvo Lukina brata Nikole, koji je ubijen u Beogradu 2013. U obračunima koji su uslijedili u proteklih nekoliko godina ubijeno je još nekoliko ljudi bliskih Bojoviću ili Šaranovićima. Policija je, piše Blic, prije tri godine od suradnika Šaranovićevih dobila informaciju da je Šaranović - u sklopu osvete Bojovićima za ubojstvo njegova brata - planirao i likvidaciju Ognjanovića.

Ubijen je s više hitaca iz vatrenog oružja u subotu navečer u Beogradu dok je bio sa sinom Petrom (26), kojemu je prostrijeljena šaka. Susjedi tvrde da su čuli više pucnjeva i da su vidjeli muškarca odjevenog u crno sa šiltericom kako bježi s mjesta zločina. Za njim traga policija, a vjerojatno i Bojovićevi prijatelji koji iz španjolskog zatvora, navodno, vodi Zemunski klan.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • nori 🖖 02.08.2018.

    Mnogo volim da budem "obavešten"

  • yocko 01.08.2018.

    To ih tamane udbaši,jer se njihova današnja vlast njih boji,zašto je Tuđman nekada dao pohvatiti zločinaćku organizaciju,radi iste stvari..

  • Kardinal 01.08.2018.

    Kada ste se već usredotočili na vesti iz kulture, vezane uz drage nam komšije srbe, nije mi jasno zbog čega usput ne priupitaste i najvećeg među nama tu u Republici Hrvatskoj, gospodina Milorada Pupovca, hrvatskog jezikoslovca, predsednika Samostalne demokratske srpske stranke, zbog čega nije danas nazočio komemorativnom skupu u Dalju i zbog čega ga neće biti u Kninu 5. kolovoza na Dan pobjede, Dana domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te zašto „njegova patetična antifašistička ekselencija“ neće naći valjan razlog za izrazit dužan pijetet 18. studenoga posjetom Vukovarskom memorijalnom groblju žrtvama Domovinskog rata i spomen parku Ovčara ili možda samo svojim dolaskom Škabrnji tiho zamolit za oprost ove, ali i narednih bar 1500 slijedećih godina

Komentiraj...
Vidi sve komentare