To je to što me zanima!

Likvidacije 1945.: U šumi kod Karlovca ekshumirali 9 kostura

Predsjednik karlovačkog Županijskog suda, Ivan Perković, potvrdio je da su na području šume Kozjača ekshumirani ostaci na kojima je vidljivo vezanje žicom
Vidi originalni članak

U karlovačkoj šumi Kozjača počelo je iskapanje ostataka masovne grobnice na čijem je području u dan i pol pronađeno devet kostura, javlja Radio Mrežnica. Informaciju je potvrdio istražni sudac Ivan Perković. Istraga pokušava rasvijetliti masovna ubojstva tijekom 1945. i nakon Drugog svjetskog rata. 

- U utorak u Kozjači ekshumiramo u sklopu istražnih radnji započetih još 2003. Nakon Petrove gore, Babine gore, Vidanke došli smo i na Kozjaču i mislim da je to sada prema planu zadnja lokacija - rekao je Perković.

Sudac je rekao kako je vidljivo da su žrtve vezane žicom te da je na jednoj od lubanja prostrjelna rana. Dodao je kako je za dio ostataka moguća identifikacija. 

Od 2003. godine na području Karlovačke županije pronađeno je najmanje 413 posmrtnih ostataka. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • hrvatovic 15.06.2011.

    normalnom čovjeku današnjice je potpuno neshvatljiva ta mržnja i zloba, na granici debilizma - prema svemu hrvatskom! pa makar to bile i žrtve pogubljene prije 65god, nekim 'ljudima' ni danas nije teško dodatno ih popljuvati i uvrijediti makar svojim komentarom, istovremeno na drugoj strani tražeći nekakvu svoju 'pravdu' i glumeći žrtve još od kosovske bitke! a lijepo su naše stare upozorili turci, kada su ih protjerivali iz majčice srbije.....

  • Ljiljan_1 15.06.2011.

    Slazem se sa Kozom.Preterase ga vise sa tim partizanima,kao da su bas oni rat skrivili,a svi ostali prava nevinasca

  • kova40 15.06.2011.

    to je nama naša borba dala ( PARTIZANI SU OSLOBODITELJI (od života))

Komentiraj...
Vidi sve komentare