To je to što me zanima!

Linić bio s Bozanićem: Nismo pričali o smanjenju ugovora

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Na pitanje pristaje li Crkva na smanjenja, Linić je ustvrdio kako njegovo Ministarstvo za to nije nadležno i da o tome treba pregovarati Ministarstva vanjskih poslova
Vidi originalni članak

Ministar financija Slavko Linić sastao se s kardinalom Josipom Bozanićem i nadbiskupom Marinom Srakićem s kojima je razgovarao o provedbi ugovora između Hrvatske i Svete Stolice, piše Jutarnji list.

Linić je u četvrtak u Saboru otkrio da su pričali o tehničkim stvarima, primjerice uzimaju li se podaci s kraja godine ili iz rujna i listopada, kada Vlada završava proračun, te o tome što su ove godine za 45-50 milijuna kuna uplaćeni manji iznosi od navedenih u tom ugovoru. Rekao je da će prijedlog o smanjenju izdvajanja za Crkvu biti tek razmatran.

Na pitanje pristaje li Crkva na smanjenja, Linić je ustvrdio kako njegovo Ministarstvo za to nije nadležno i da o tome trebaju pregovarati Ministarstva vanjskih i europskih poslova te Ministarstvo pravosuđa.

- Naše je da razgovaramo o aktualnim odnosima, a to smo i započeli te vjerujemo da ćemo ih razriješiti - zaključio je Linić.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • LebronPetrovic 28.09.2012.

    Po meni ako dobiju samo od države 300 milijuna kuna bez stranih i unutrašnjih donacija tzv crkveni servis (oprostite na izrazu ali danas za 80% ljudi vrijedi taj izraz, svaka čast onim pravim vjernicima) bi trebao biti besplatan ! Treba naplatiti onima koji od krizme do vjenčanja nisu bili na više od 2 mise. Takvima ni ne treba vjenčanje u crkvi!

  • MALA RAJA 28.09.2012.

    ..možda se tajno ispovjedio -:) ..treba vijedjet dali se toranj na katedrali nakrivio.....haha

  • zagi 24 28.09.2012.

    E, Liniću, Liniću! A o čemu je onda pričao ministar financija, ako nije o smanjenju troškova? Da nije o povečanju? Ili mi to nesmijemo znati?

Komentiraj...
Vidi sve komentare