To je to što me zanima!

Linić: Kamate moraju biti niže, poput onih u Europskoj uniji

Za nekoliko dana Vlada bi također trebala predstaviti novi paket reformi pa će Linić nove mjere uklopiti u proračun. Vlada će uzeti 200 milijuna eura mostnog kredita
Vidi originalni članak

Želja nam je da u Hrvatskoj vodimo brigu da nema velikih razlika u bankarskom sustavu između samih kamata, a druga nam je želja da te kamate na neki način što više približimo kamatama u zemljama Europske unije, rekao je ministar financija Slavko Linić koji priprema Zakon o kamatama. Zakon bi trebao detaljno regulirati formiranje kamata i pojeftiniti potrošačke kredite, piše Večernji list.

Hrvatska zbog visokog rizika ne može previše smanjivati kamatne stope na kredite, ali kada bi se referentna stopa počela primjenjivati ona Europske središnje banke, onda bi kamate bile znatno niže. 

Iz Ministarstva financija najavili su i nadzore u bankama. Žele ispitati zašto banke nisu pokrenule stečajeve nad tvrtkama koje nisu u mogućnosti platiti svoje dugove. Moguće je i da će banke zbog takvih propusta dobiti i kazne. 

Za nekoliko dana Vlada bi također trebala predstaviti novi paket reformi pa će Linić nove mjere uklopiti u proračun. Vlada će uzeti 200 milijuna eura mostnog kredita, a o domaćoj obveznici zasad se još šuti iako je najavljena za kraj godine.

Idi na 24sata

Komentari 70

  • KrešoKovačić 21.12.2013.

    po tome bi majstore i plače morale biti kakva je skupoča kao u EU ako več tako to veliki mislilac kaže

  • Antonio33 21.12.2013.

    - http://dnevno.hr/novac/109455-linic-kao-grinch-slavkov-blagdanski-poklon-ce-nas-skupo-kostati-sljedeci-bozic.html

  • Sir Crocodile 21.12.2013.

    Harač rajo harač

Komentiraj...
Vidi sve komentare