To je to što me zanima!

Linić najavio: Nekretnine ćemo oporezivati prema vrijednosti

Porezi na nekretnine bili bi prihodi lokalne samouprave, a ukinut će se komunalna naknada i porez na vikendice. Ministar Matić registar branitelja najvio je do kraja '12.
Vidi originalni članak

Ministar financija Slavko Linić je tijekom aktualnog prijepodneva u Saboru rekao kako Vlada za sljedeću godinu planira uvesti porez na nekretnine, ali po vrijednosti, a ne po kvadraturi, piše HRT. Porezi na nekretnine bili bi prihodi lokalne samouprave, a ukinut će se komunalna naknada i porez na vikendice. 

- Zadar bazen i dvorane gradi na teret svih hrvatskih građana, a nije siromašniji od Rijeke, koja svoj bazen i dvorane gradi sama. Želimo prestati standard graditi politički - rekao je Linić. 

Ministar branitelja Predrag Matić izvijestio je da je njegovo ministarstvo ispunilo tehničke preduvjete za objavu registra branitelja koji bi trebao biti objavljen do kraja godine. 

Idi na 24sata

Komentari 63

  • MonikaRadočaj 19.09.2012.

    Ići ćete dolje s vlasti, nema vas do sljedeće godine druže Liniću. Kad se ljudi osvijeste idete dolje! Vaša pljačka naroda u suradnji s bankama i hnb-om se bliži kraju. Zašto je došlo do ovakve teške krize i koje je rješenje pročitajte besplatno u knjizi Ivana Pernara Kako je nastao novac.

  • zvizda 19.09.2012.

    Samo me još zanima hoće li biti isti iznos poreza za onoga tko ima jednu kuću i onoga koji ima 5 kuća ili stanova. Po mom mišljenju svaka kuća (stan) više bi trebala imati veći postotak poreza. Znači na procijenjenu vrijednost kuća u kojoj živiš plaćaš 2% poreza, slijedeće nekretnine porez 7% (porezne stope samo figurativno).

  • zvizda 19.09.2012.

    Do sada nisu ništa napravili samo uzimaju porez!!! Porez na dodanu vrijednost, porez na dohodak, pa prirez na dohodak, pa porez na CMV, pa sada porez na imovinu... Dokle tako???

Komentiraj...
Vidi sve komentare