To je to što me zanima!

Linić nas zadužio: U proračun stiže oko devet milijardi kuna

Ministarstvo financija zaključilo je posao prodaje dolarskih obveznica u iznosu 1,5 milijardi dolara koje se izdaju s datumom 4. travnja. Prinos obveznica je 5,625 %
Vidi originalni članak

Ministarstvo financija zaključilo je posao prodaje dolarskih obveznica u iznosu 1,5 milijardi dolara koje se izdaju s datumom 4. travnja. Tako će oko devet milijardi kuna od obveznica sjesti idući tjedan na račun Ministarstva. 

Novo zaduženje za potrebe pokrivanja proračunskog deficita nosi kamatu (kupon) u iznosu 5,50 posto, no kako je cijena za investitore u izdanju na kraju utvrđena na 99,054 posto, prinos tih obveznica iznosi 5,625 posto, javlja Poslovni dnevnik

Prema zasad neslužbenim informacijama, investitori su predbilježbama u knjizi narudžbi iskazali inicijalni interes od 7,9 milijardi dolara ili više nego pet puta više od konačnog iznosa zaduženja.

Aranžeri izdanja su Bank of America Merrill Lynch, Deutsche Bank, Goldman Sachs i JP Morgan.

Idi na 24sata

Komentari 150

  • ludom 06.04.2013.

    A građanima trkeljaju da se ne smije trošiti ono čega nema. Pa onda odu van i bez da trepnu zaduže čitav taj narod koji ni kriv ni dužan postaje sirotinja. Svi znamo zašto je proračun u k.... Kada bih počeo nabrajati samo stvari koje su isplivale na vidjelo, trebao bih malo više prostora nego sada. A ovo je samo vrh ledenog brijega. A vele nema "investicija". Koji će to poduzetnik biti toliko glup da ulaže svoj zarađeni novac, da bi hranio te parazite i demagoge koji o ničemu nemaju pojma, osim što su stručnjaci za uzimanje novaca od svakoga tko ga poštenim radom stekne.

  • Titan_1 05.04.2013.

    Još meni nije jasno zašto non stop kiša pada, pa i Bog kad vidi kako nas zadužuje i nebo plaće.

  • dinamovac_prvi 05.04.2013.

    gospon Linic,neka vam daju vama i svim ostalim ministrima da pogledate emisiju PROVJERENO ,od 04.04 2013.godine.IZ EMISIJE josip zuzul,lazno prijavljuje firme,neisplacuje osobne dohodke,cak radnike vara da im placa kredite a i ti novci ne dolaze na odrediste,zar to nije pljacka drzave i radnika,gdje je pdv od ovog doticnog gospodina,rekli ste da takvi vise nece moci raditi,je li to nije kriminal,prijave na lazne adrese,utaja poreza,a gospodin dobro naplacuje a radnici ?????? a nijedno ministarstvo nije odgovorno,pa gdje su sad inspektori,pa kakva mi to imamo ministarstva da nam sa svim dokazima nemogu nista uciniti,pa gdje su SINDIKATIkoji se busaju u prsa da imaju osobni dohodak od 13 000 kuna,zasto ne obidu te obitelji koje dobiju po 200 kuna,a .EBI GA, lakse je posudit pa ici na godisnji u dubaji nego sasjeci nesto ovako i naplatiti,tko zna koliko doticni ima milijuncica negdje vani,a mi smo uskoro u EVROPI ili u .URC:

Komentiraj...
Vidi sve komentare