To je to što me zanima!

Linić odlučan: Sigurno ćemo uštedjeti dvije milijarde kuna

Ministar je poručio da se neće tolerirati državne tvrtke koje ne isplaćaju radnike, a najavio je i skoru privatizaciju HPB-a i Croatia Osiguranja. Dokumenti su spremni
Vidi originalni članak

Sigurno ćemo uštedjeti dvije milijarde kuna. Vlada će pronaći načina za uštede i bez ukidanja ili izmjene kolektivnih ugovora, bilo kroz izmjene osnovice za plaću, bilo kroz koeficijente zaposlenih u javnom sektoru. Netko mora shvatiti - u ovoj državi neće se trošiti iznad onoga što zarađujemo niti će se s time opterećivati privreda ni građani, rekao je ministar financija Slavko Linić nakon sastanka s predstavnicima američke komore. Poručio je da se neće tolerirati državne tvrtke koje ne isplaćaju radnike, a najavio je i skoru privatizaciju HPB-a i Croatia Osiguranja. Za postupak su već pripremljeni svi dokumenti. 

Opći porezni zakon Sabor bi, prema ministru, trebao usvojiti prije ljeta, javlja HRT. 

Ne čudi ga zahtjev sindikalnih središnjica da se raspiše referendum jer, kako tvrdi, dio sindikata je već na prvom sastanku o izmjenama kolektivnih ugovora pokazao da nije voljan razgovarati. Linić je dodao da je njihovo pravo braniti pozicije, kao i da je drugi dio sindikata ozbiljniji i voljan pregovarati. 

Slavko Linić uvodi porez da bi smanjio cijene nekretnina

Previše je imovine u rukama ljudi koji ne znaju što će s njom. U isto vrijeme cijena nekretnina je previsoka. Uvođenjem poreza ta će cijena pasti. Do kraja godine sredit ćemo zemljišne knjige i uvesti porez, rekao je u srijedu ministar financija Slavko Linić pred predstavnicima Američke gospodarske komore, piše Danas.hr.  Rekao je i kako mi mijenjamo sustav i tako što smanjujemo doprinose, a s druge strane povećavamo ili uvodimo poreze.

- Tako smo već smanjili zdravstveni doprinos, a istovremeno povećali PDV. Sada ćemo ga opet smanjiti, a uvest ćemo porez na nekretnine - rekao je Linić i dodao kako bi do kraja godine trebalo opet zaživjeti novo smanjenje doprinosa. 

>>> Više pročitajte OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 71

  • zdrawe 14.06.2012.

    ne kuzim bas te tvoje stavove..razmisljas li o tome da ce na jesen morat bit novi izbori? i da ce se istrazivat koliko ste love potrpali u svoje dzepove..o svemu razmisljas osim o onom sta bi trebao, o placama i mirovinama,mislim na one najmanje..no to tebe ne brine, ti si bandit ko i gazimir..zato vas on i moze sve vodit..u remetinec

  • jluci82 14.06.2012.

    Hello mili mudrijašu-kasni povrat poreza,zahtjev obrađen prije više od mjesec dana.Šta tu ne budeš tako kreativan?

  • lunar 2 14.06.2012.

    HPB....se NE SMIJE PRIVATIZIRATI!

Komentiraj...
Vidi sve komentare