Obavijesti

News

Komentari 71

Linić odlučan: Sigurno ćemo uštedjeti dvije milijarde kuna

Linić odlučan: Sigurno ćemo uštedjeti dvije milijarde kuna
1

Ministar je poručio da se neće tolerirati državne tvrtke koje ne isplaćaju radnike, a najavio je i skoru privatizaciju HPB-a i Croatia Osiguranja. Dokumenti su spremni

VIDEO

Sigurno ćemo uštedjeti dvije milijarde kuna. Vlada će pronaći načina za uštede i bez ukidanja ili izmjene kolektivnih ugovora, bilo kroz izmjene osnovice za plaću, bilo kroz koeficijente zaposlenih u javnom sektoru. Netko mora shvatiti - u ovoj državi neće se trošiti iznad onoga što zarađujemo niti će se s time opterećivati privreda ni građani, rekao je ministar financija Slavko Linić nakon sastanka s predstavnicima američke komore. Poručio je da se neće tolerirati državne tvrtke koje ne isplaćaju radnike, a najavio je i skoru privatizaciju HPB-a i Croatia Osiguranja. Za postupak su već pripremljeni svi dokumenti. 

Opći porezni zakon Sabor bi, prema ministru, trebao usvojiti prije ljeta, javlja HRT. 

Ne čudi ga zahtjev sindikalnih središnjica da se raspiše referendum jer, kako tvrdi, dio sindikata je već na prvom sastanku o izmjenama kolektivnih ugovora pokazao da nije voljan razgovarati. Linić je dodao da je njihovo pravo braniti pozicije, kao i da je drugi dio sindikata ozbiljniji i voljan pregovarati. 

Slavko Linić uvodi porez da bi smanjio cijene nekretnina

Previše je imovine u rukama ljudi koji ne znaju što će s njom. U isto vrijeme cijena nekretnina je previsoka. Uvođenjem poreza ta će cijena pasti. Do kraja godine sredit ćemo zemljišne knjige i uvesti porez, rekao je u srijedu ministar financija Slavko Linić pred predstavnicima Američke gospodarske komore, piše Danas.hr.  Rekao je i kako mi mijenjamo sustav i tako što smanjujemo doprinose, a s druge strane povećavamo ili uvodimo poreze.

- Tako smo već smanjili zdravstveni doprinos, a istovremeno povećali PDV. Sada ćemo ga opet smanjiti, a uvest ćemo porez na nekretnine - rekao je Linić i dodao kako bi do kraja godine trebalo opet zaživjeti novo smanjenje doprinosa. 

>>> Više pročitajte OVDJE

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'
OTKRILI JOJ KVRŽICU NA MOZGU

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'

Ne mogu mi reći koliko mi je vremena ostalo, jer ne mogu napraviti biopsiju zbog pozicije tumora. Da odem na biopsiju, vjerojatno bi ostala paralizirana. Ne znam koliko mi je mjeseci ostalo, kaže Ella..
VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku
NEVRIJEME U SLAVONIJI

VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku

Hrvoje Mužević nedavno je preživio moždani udar, skinuo više od 50 kila, a njegova doga Darko prošlog tjedna osvajao je titule na Svjetskoj izložbu pasa