To je to što me zanima!

Linić o fiskalizaciji: To je jedan od najuspješnijih projekata...

Zahvaljujući fiskalizaciji znamo da se najviše troši petkom, po ljeti - u srpnju i kolovozu, i dan prije Badnjaka. Znamo i da smo u 2017. trošili više nego u 2016. godini
Vidi originalni članak

Prošlo je pet godina otkako je bivši SDP-ov ministar financija Slavko Linić uveo fiskalizaciju. Otad je izdano 11 milijardi i 500 milijuna računa, a da sustav nijednom nije pao. Prosječno se u danu izdaje 6,4 milijuna računa. 

Zahvaljujući fiskalizaciji znamo da se najviše troši petkom, po ljeti - u srpnju i kolovozu, i dan prije Badnjaka. Znamo i da smo u 2017. trošili više nego u 2016. - samo u prosincu gotovo 13,8 milijardi kuna, javlja RTL.

- Mala ispravka, ne bih rekao da sam ja otac fiskalizacije, nego zaposleni u Ministarstvu financija jer su oni osmislili projekt, ali i ljudi koji se bave elektronikom, jer su nas oni usmjerili da iskoristimo znanja koja imamo u tehnologiji.

- Nema dvojbe da je to jedan od najuspješnijih projekata koje je Porezna uprava  u Hrvatskoj osmislila i pokrenula. Mnogi su shvatili da je to zaštita od nelojalne konkurencije, da je to i zaštita poslodavaca da ih djelatnici ne potkradaju, ali i nešto što je Hrvatska ponudila drugim poreznim upravama. 

- To je jedna od reformi koja je uspjela samo zato što su građani stali na stranu toga da svatko mora izdati račun za izvršenu potrošnju. Otpori su bili stravični.

- Ja sam imao ugodne susrete, i dan danas ih imam, posebno na tržnicama. Što se tiče kafića, uvijek se zna da dobijem račun za svaku konzumaciju. I ja uvijek moram poziti da uzmem račun - rekao je Linić gostujući u RTL-u.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 51

  • Nboy 11.01.2018.

    treba smislit program za kontrolu trošenja javnog novca raznih državnih dužnosnika i to pokazati javno i uvesti strogu odgovornost za netransparentno trošenje javnog novca ili pogodovanje nekome

  • koko82 11.01.2018.

    hvale vrijedan projekt... pogotovo za ekipu na moru... svi bircevi prijavljivali promet od 3 pive i 2 kave dnevno... a vlasnik vozi 3 nove brmbure i gradi 2 apartmana godisnje....

  • jozabroz 10.01.2018.

    a kaj bute ti i mesic ostali jedini koji su se "potpuno legalno obogatili" pa nikakve istrage ni ne treba??))))) da te samo podsjetim kredit si podigao kod padasa sa kartanja od milion eura, rata ti je iznosila 3 puta vise nego sta je bila ministarska placa,,zena ti tad "jos nije" radila nista..i sta vise treba pricat, pametnome dosta, btwbas me zanima koliko je todoric nagradio poslove oko onih hotela?kako se ono zvala ta afera? bas sve pise o tome u medijima,, ah da, afera zivogosce,,)))

Komentiraj...
Vidi sve komentare