To je to što me zanima!

Linić o tržnicama: Nas zanima odakle je roba i gdje ide novac

Nas zanima tko prodaje, odakle je robu dobio i gdje gotovina završava - rekao je Slavko Linić. Dodao je kako u Barceloni i u Austriji postoje organizirane tržnice
Vidi originalni članak

Trgovci diljem Hrvatske su prosvjedovali zbog uvođenja fiskalnih blagajni, a u utorak ih je u Ministarstvu financija primio i ministar Slavko Linić. 

Ministar je u utorak popodne za RTL Danas komentirao kako tehnički uvjeti na tržnicama nisu problem. Istaknuo je kako s gradovima dogovaraju da trgovcima osiguraju internetsku mrežu. Komentirao je kako je fiskalizacija uvedena zbog kontrole kretanja robe.

- Nas zanima tko prodaje, odakle je robu dobio i gdje gotovina završava - rekao je Linić. Dodao je kako u Barceloni i u Austriji postoje organizirane tržnice, koje s takvim sustavom nemaju problema.

Linić je rekao i kako je plan smanjiti nezakonito poslovanje uvođenjem fiskalizacije. Uvjeren je kako dio trgovaca radi "na crno", a komentirao je kako bi bilo dobro da se registriraju i plaćaju doprinose kako bi kasnije mogli dobivati normalnu mirovinu.

Slavko Linić komentirao je i gužve na granici kod Neuma te je rekao kako Hrvatskoj očito treba vrijeme prilagodbe. Kaže kako će se svi tome prilagoditi u vrlo kratkom vremenu.

Idi na 24sata

Komentari 342

  • ludom 04.07.2013.

    Unatoč svemu, mislim da ministra zanima koliko može još novca utržiti, da bi on i njegovi pajdaši mogli i nadalje lagodno živjeti na naš račun. Poznajem s placa neke od preprodavača već niz godina i ne vidim da su posebno imućni, dok se to za Linića i njegove drugove ne bi moglo reći. A svi ti koji se osjećaju oštećeni, neka se prisjete izbornih dana.

  • MalikTintilinić 04.07.2013.

    Evo da se ne smijem na ove nebulozne komentare pojedinaca govorim vam kao proizvodac iz svog kuta. U hrvatskoj imamo oko 45 000 prodajnih mjesta (stolovi, štandovi po gradu, piljarnice, parkirališna mjesta na sajmištima, veletržnicka mjesta na hladnjacama i žitnjaku), SAMO je 5 000 pravih proizvodaca. Ostali su lažna obiteljska gospodarstva i obrtnici(koji već godinama imaju digitalne vage koje normalno rade u svim vremenskim uvjetima i mogu izvagat u gram i izračunat u lipu) U pravilu proizvođač ne može bit na tržnici svaki daan jer ne postoji opg koji toliko može proizvest pa time proizvođači dobijaju slabija prodajna mjesta, odnosno stolove kuda se ljudi manje kreću a nebi vjerovali koliko je to bitno. Povrce kad prede granicu BiH i Srbije plati neki sitni pdv (il da se cariniku nešto malo pa ne plati se pdv), preproda se velikim trgovcima, oni malim švercerima, oni vama...dakle roba prode 4x kroz ruke,a ne plati se nkakav porez na nju. jel itko svjestan koliko tu novca dnevno prode??

  • melko 04.07.2013.

    Tako je, treba se znati red. Linicu imas + od mene

Komentiraj...
Vidi sve komentare