To je to što me zanima!

Linić popustio ribarima? Riba će se proglasiti proizvodom

Ministar je navodno popustio pritiscima, ali samo ribarima. Prema neslužbenim informacijama dubrovačke grupe za ribarstvo riba će se proglasiti proizvodom ribara
Vidi originalni članak

Predsjednik Strukovne grupe za ribarstvo i marikulturu pri Županijskoj gospodarskoj komori Dubrovnik Dinko Cvjetković rekao je kako imaju neslužbene informacije da će se riba proglasiti proizvodom ribara. 

Ako je tako, znači da je Slavko Linić popustio pritiscima. 

Ribari već danima prosvjeduju kako bi upozorili javnost i Vladu kako je nemoguće provesti fiskalizaciju na tržnici, piše dubrovnik.net. 

Trgovci su od 1. travnja obvezni izdavati fiskalne račune na zatvorenim ribarnicama i tržnicama, a od 1. srpnja to moraju raditi i kolege na otvorenom i ribari koji prodaju na brodovima. 

Zbog prihvaćanja Mediteranske povelje ribari su ostali bez zaštićene cijene plavog dizela, tržišne kompenzacije, poticaja za sitnu i plavu ribu, a uvedena su i nova pravila za oka mreže, koja se povećavaju. Došlo je do novih troškova kroz uvođenje AIS sustava.

- Javna je tajna da je ribarska politika EU promašena, jer Atlantik i Mediteran nisu isto - rekao je Mato Oberan.

Idi na 24sata

Komentari 38

  • user_264972 10.07.2013.

    lina libi glize lep.

  • brodograditelj 10.07.2013.

    toliko ribara I ribarskih brodova , a svi siromasi?????? razluciti tko je ribar, a tko prekupac!! riba kao proizvod ..OK, tko nije isplovio sa kocom ili ribaricom nocu...... ali I prekrcaj ribe na talijanske ribarice treba malo mozda posmotriti ...davni slucaj iz rijeke...nije vjerovatno I jedini eho sonderi, radari, a ribarice se vracaju prazne na rivu???? ima nesto srdele, a talijani jedu svjezu ribu I klase iz naseg dijela Jadrana????

  • dahhmal 10.07.2013.

    Kak se ti ribarima ide niz dlaku a zašto su im veletržnice za ribu prazne a zašto mi plačamo najskuplju ribu na svijetu da nam riba dođe iz zelanda bila bi jeftinija kaj ti ribari ko naši stočari hrane ,cijepe , liječe i cijelu noć dežuraju kod okota a ne oni su glumci cijelo vrijeme kukaju a na pučini ili na molu prodaju ribu za cash and carry

Komentiraj...
Vidi sve komentare