To je to što me zanima!

Linić predstavlja nove mjere: Režu plaće u javnim tvrtkama

Vlada ocjenjuje da je bitno prihvatiti preporuke Europske komisije i Vijeća da naše smanjenje ovogodišnjeg deficita bude za 2,3 posto BDP-a, kaže ministar Linić
Vidi originalni članak

Ministar financija Slavko Linić je u srijedu najavio predstavljanje novih mjera za smanjenje deficita.

- Sve je dogovoreno i danas su u tijeku zadnje rasprave. Tijekom sutrašnjeg dana ćete čuti prijedlog Vlade - rekao je Linić novinarima.

- Vlada ocjenjuje da je bitno prihvatiti preporuke Europske komisije i Vijeća da naše smanjenje ovogodišnjeg deficita bude za 2,3 posto BDP-a kroz strukturne promjene - rekao je Linić. U suprotnom bi, kaže Linić, Hrvatska ušla među europske zemlje koje moraju provoditi određene posebne mjere Europske komisije.

- U ovom trenutku to još nismo, želimo sami o tome odlučivati. Prilagodba od 1,9 posto je bila prvi dio, proveden kroz rebalans, sutra će Vlada donijeti i daljnjih 0,4 posto, što znači da će preporuke od 2,3 posto biti ispoštovane - rekao je Linić. 

Neizravno je potvrdio da su među dodatnim mjerama štednje i rezanja plaća zaposlenika i poslovodstava javnih poduzeća.

Idi na 24sata

Komentari 234

  • barica56 17.04.2014.

    čini mi se da ljudi i volontireju javne firme bi propadale svi imaju menađere koji ne znaju radit ali velike plaće berat su maheri jer njihov posao je odgovoran rade i po 18 sati dnevno u kafićima hahahahahaha.

  • statusne somalire 11.04.2014.

    reži si vrat budalo

  • ben hur panonius 10.04.2014.

    zašto jednostavno ne izjaviš da nemate niti ideja,niti rješenja za situaciju..

Komentiraj...
Vidi sve komentare