To je to što me zanima!

Linić razmatra ograničavanje kamata na stambene kredite

Iz Ministarstva su najavili da će izmjenama predložiti mogućnost da ministar može pravilnikom propisati najvišu dopuštenu efektivnu kamatnu stopu na kredite
Vidi originalni članak

Ministar financija Slavko Linić u Bruxellesu je potvrdio da ne odustaje od izmjena Zakona o potrošačkom kreditiranju prema kojem bi dopušteni minus na tekućem računu bio u visini jedne plaće, piše HRT.

- Visina minusa na tekućem računu građana koji prelazi jednu plaću ne može biti jednostrani akt banke nego ga treba regulirati dogovorom banke i potrošača, tj. potrošačkim kreditom banke i građana s rokom i definiranim načinom otplate. Na tome ćemo inzistirati -  rekao je ministar koji se nada da će ovaj prijedlog prihvatiti i Sabor. 

Najveće dopuštene kamate za građane mogle bi biti 1,5 puta veće od kamata na dugoročne kredite. U prijelaznom roku od godinu dana prekoračenja bi se morala smanjiti, a banke bi za pokrivanje minusa trebale osigurati odgovarajuće potrošačke kredite. 

Iz Ministarstva su najavili da će izmjenama predložiti mogućnost da ministar može pravilnikom propisati najvišu dopuštenu efektivnu kamatnu stopu na stambene kredite, te metodu izračuna kamata na kredite. Time bi se za građane osigurala zaštita od prekomjernog rasta kamatne stope. 

Idi na 24sata

Komentari 50

  • Crna_1 08.03.2013.

    Linić razmatra puno toga, nikako da razmotri nesto posteno!!

  • Titan_1 06.03.2013.

    Da u švicarskoj je oko dva i nešto posto trebalo bi bit dva posto ne samo za kredite nego za sve ali ostalo neka financira državni proračun, da i ne mislim da bi banke propale. Ostalu kamatu bi trebalo ukinuti osobito onu u ministarstvu financija Vi kajišite najveću kamatu, drugima prigovarate mene je kao ljudsko biće ili vrstu sramota kad vidim tko je sve pripadnik jedne od najinteligentnijih vrsta na zemlji ali i najgorih što se tiče poštivanja ostalih vrsta a najgore prema svojoj.

  • templar73 06.03.2013.

    NEMOJ misliti sreži im kamate, i tako žive od nas ko bubrezi u loju i isplačuju si bogovske bonuse dok mi ostajemo bez ičega!

Komentiraj...
Vidi sve komentare